Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υποδομές

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας: 'Η καθυστέρηση των έργων συντήρησης στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Πιερία) βλάπτει τον τουρισμό'

Τατιάνα Ρόκου - 30 Ιούνιος 2022, 13:55

'Η ταλαιπωρία επισκεπτών, διερχομένων και κατοίκων στην Βόρεια, Κεντρική και Νότια Πιερία είναι απίστευτη και η υπομονή και η αντοχή όλων έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει κάθε όριο', σημειώνει η Ένωση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής του Aυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στις μετακινήσεις τόσο των κατοίκων όσο και τον επισκεπτών της περιοχής εν μέσω της τουριστικής περιόδου.


Η Ένωση απηύθυνε την επιστολή προς την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ με κοινοποίηση στους:

 • Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Καραμανλή Α.
 • Βουλευτή Πιερίας κ. Μάνη – Παπαδημητρίου Α.
 • Βουλευτή Πιερίας κ. Μπαραλιάκο Ξ.
 • Βουλευτή Πιερίας κ. Σκούφα Ε.
 • Βουλευτή Πιερίας κ. Χιονίδη Σ.
 • Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου Σ.
 • Δήμαρχο Κατερίνης κ.Κουκοδήμο Κ.
 • Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Γερολιόλιο Ε.
 • Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Μανώλα Α.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Αντιλαμβανόμενοι τον ρόλο σας ως παραχωρησιούχου εταιρείας καθώς και τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση, θέλουμε να σας απευθύνουμε τα παρακάτω αγωνιώδη ερωτήματα:

 1. Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν οι ‘εργασίες’ που εκτελούνται στην Πιερία μετατρέποντας έναν άνετο και ασφαλή ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο σε δρόμο με ΜΙΑ λωρίδα κυκλοφορίας ταλαιπωρώντας και αποτρέποντας τους επισκέπτες της περιοχής μας με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της οικονομικής μας καταστροφής; Εδώ και τόσο καιρό το μόνο που παρατηρούμε είναι οι γνωστές ‘κορίνες’, χωρίς να εκτελείται κανένα σοβαρό έργο συντήρησης.
 2. Πότε θα δοθεί επιτέλους ξανά σε χρήση η είσοδος και η έξοδος της Κατερίνης που έχετε κλείσει εδώ και μήνες χωρίς προφανή λόγο και χωρίς καμία εργασία να εκτελείται;
 3. Πότε επιτέλους θα διαβουλευτείτε με την τοπική κοινωνία ακούγοντας την αγωνία της και προγραμματίζοντας τις εργασίες σας όχι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά τους υπόλοιπους μήνες, διότι με αυτές τις ενέργειες και παραλείψεις σας οδεύουμε σε μία τρίτη κατά σειρά καταστροφική χρονιά για τον tουρισμό μας και την τοπική μας οικονομία;
Η ταλαιπωρία επισκεπτών, διερχομένων και κατοίκων στην Βόρεια, Κεντρική και Νότια Πιερία είναι απίστευτη και η υπομονή και η αντοχή όλων μας έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει κάθε όριο. Κυκλοφορούν βίντεο στο διαδίκτυο με την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ερχόμενοι στην Πιερία αυτό το Σαββατοκύριακο. Συμβαίνει οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα αυτή η ταλαιπωρία; Μακάρι για όλους μας να πρόκειται για fake news, δυστυχώς όμως υπάρχουν αδιάψευστες μαρτυρίες για πολύωρη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών στην περιοχή μας.

Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας, σας καλούμε άμεσα να ομαλοποιήσετε τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην Πιερία”.

Η επιστολή υπογράφεται από τον κ. Ηρακλή Π. Τσιτλακίδη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και τον κ. Νικόλαο Λαλούμη, γενικό γραμματέα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top