Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Mabrian: Η Μεσόγειος κυριαρχεί στις αναζητήσεις των Αμερικανών για το τριήμερο της 4ης Ιουλίου

Τατιάνα Ρόκου - 01 Ιούλιος 2022, 12:36

Ελλάδα και Ιταλία είναι οι προορισμοί που αναπτύσσονται περισσότερο από πλευράς ενδιαφέροντος των Αμερικανών για αυτήν την περίοδο. Το 2022, η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη συνδεσιμότητά της με τις ΗΠΑ, τόσο μέσω της αύξησης της χωρητικότητας των αεροπορικών καθισμάτων (+44% το 2022 έναντι του 2019) στα δρομολόγια προ πανδημίας, όσο και μέσω τριών νέων, που τη συνδέουν με Βοστώνη, Ουάσιγκτον και Ατλάντα.


Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου, είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλοί Αμερικανοί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η γιορτή πέφτει Δευτέρα, θα τη γιορτάσουν με τριήμερο, ταξιδεύοντας σε διεθνείς προορισμούς.

Η διεθνής εταιρεία ανάλυσης τουριστικών δεδομένων Mabrian αξιολόγησε τις προοπτικές για ταξίδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τους κύριους διεθνείς προορισμούς, χρησιμοποιώντας τον δικό της δείκτη, που μετρά την ισχύ της ζήτησης της αγοράς για έναν προορισμό με βάση τις αναζητήσεις.Τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί είναι τα ακόλουθα:

  • Το Μεξικό είναι ο προορισμός που προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Αμερικανούς για να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια των ημερομηνιών αυτών, με βαθμολογία 36,0 ανά εκατομμύριο αναζητήσεις.
  • Η Ισπανία είναι η επόμενη χώρα από άποψη ζήτησης, μεταξύ των χωρών που αναλύθηκαν, και η πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών που αναλύθηκαν για αυτήν τη μελέτη, με βαθμολογία 20,5.
  • Η Πορτογαλία (13,1) ξεπερνά την Ελλάδα (11,7) σε ζήτηση, με την Ιταλία στο (10,3) και τη Γαλλία (9,6). Στο τέλος της λίστας βρίσκεται η Δομινικανή Δημοκρατία (9,5).

Η ανάλυση αποκαλύπτει επίσης ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι προορισμοί που αναπτύσσονται περισσότερο από πλευράς ενδιαφέροντος των Αμερικανών για αυτή την περίοδο. Το 2022, η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη συνδεσιμότητά της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο μέσω της αύξησης της χωρητικότητας των αεροπορικών καθισμάτων (+44% το 2022 έναντι του 2019) στα δρομολόγια που ήδη υπήρχαν πριν από την πανδημία, όσο και μέσω του ανοίγματος τριών νέων δρομολογίων που τη συνδέουν με Βοστώνη, Ουάσιγκτον και Ατλάντα.

Για να φτάσει ένας Αμερικανός σε όλους αυτούς τους προορισμούς, οι πιο ανταγωνιστικές τιμές για απευθείας πτήσεις (απλή διαδρομή) από τις ΗΠΑ είναι προς Μεξικό και Δομινικανή Δημοκρατία, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 350 ευρώ κατά μέσο όρο. Η υψηλότερη τιμή απευθείας πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι προς την Ελλάδα, φθάνοντας κατά μέσο όρο στα 1.000 ευρώ, ενώ η φθηνότερη μέση τιμή είναι για πτήσεις είναι προς Πορτογαλία. Οι υπόλοιπες τιμές για ευρωπαϊκούς προορισμούς ξεκινούν από 855 ευρώ κατά μέσο όρο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top