Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούλιος 2022, 11:00

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου ακυρώθηκαν 3.060 πτήσεις και καταγράφηκαν 8.000 καθυστερήσεις.


Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις από την Παρασκευή 1η Ιουλίου, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν αεδροπορικώς με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου να αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στα αεροδρόμια της χώρας.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μέχρι το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου (τοπική ώρα) είχαν ήδη ακυρωθεί σχεδόν 600 πτήσεις, ενώ σε περισσότερες από 2.100 άλλες παρατηρούνταν καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο flightaware.com. Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη την προηγούμενη μέρα: την Παρασκευή ακυρώθηκαν 3.060 πτήσεις και καταγράφηκαν 8.000 καθυστερήσεις.

Οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ απασχολούν σήμερα 15% λιγότερο προσωπικό σε σύγκριση με την περίοδο προ πανδημίας 19 και δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη μαζική επιστροφή των επιβατών στα αεροπλάνα τους. Οι εταιρείες του κλάδου λένε ότι εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος, εντείνοντας τις εκστρατείες πρόσληψης πιλότων και άλλων κατηγοριών προσωπικού και μειώνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων για τους επιβάτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top