Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Αυξημένο ενδιαφέρον των Βρετανών για συνέδρια στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 05 Ιούλιος 2022, 09:24

Στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ στο 'The Meetings Show' του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν περίπου 100 συναντήσεις με εκπροσώπους του ACVB και του TCB και υψηλόβαθμα στελέχη (senior buyers, CEO‘s, executives) από βρετανικές εταιρείες του κλάδου, με τα περισσότερα αιτήματα να αφορούν ταξίδια κινήτρων για 40-70 άτομα και εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν.


Σε μια περίοδο που ο κλάδος του συνεδριακού τουρισμού επανακάμπτει δυναμικά διεθνώς μετά τη διετή αποχή των εταιρειών από τις διοργανώσεις συνεδρίων εξαιτίας της πανδημίας, το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της βρετανικής MICE αγοράς για την Ελλάδα εμφανίζεται σημαντικά αυξημένο.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε στη διάρκεια της επαγγελματικής έκθεσης για τον συνεδριακό τουρισμό “The Meetings Show”, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 29 και 30 Ιουνίου, με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με shell scheme περίπτερο 28 τ.μ. στην κεντρική είσοδο της έκθεσης και συνεκθέτες το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) και το Thessaloniki Convention Bureau (TCB). Στόχος της ελληνικής συμμετοχής ήταν η πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και, ταυτόχρονα, ο τριπλασιασμός της προκράτησης καθορισμένων συναντήσεων από τους buyers.

Στο ελληνικό περίπτερο πραγματοποιήθηκαν περίπου 100 συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του ΕΟΤ, του ACVB και του TCB και υψηλόβαθμων στελεχών (senior buyers, CEO‘s, executives) από βρετανικές εταιρείες του κλάδου, με τα περισσότερα αιτήματα να αφορούν ταξίδια κινήτρων (incentives) για 40-70 άτομα και εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν.

Συνολικά στην έκθεση έλαβαν μέρος 503 εκθέτες, αριθμός κατά πολύ αυξημένος σε σύγκριση με το 2021, μεταξύ των οποίων μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι (Hilton, Intercontinental κ.ά.), εθνικά γραφεία συνεδρίων από διάφορες πόλεις (Glasgow, Boston, Istanbul), καθώς και οι Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Ισραήλ, του Κατάρ, της Σιγκαπούρης κ.ά.
Στη φωτογραφία, άποψη του ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση “The Meetings Show 2022” του Λονδίνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top