Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Μεγάλες ζημιές στο Amanzoe από τη φωτιά στο Κρανίδι, απομακρύνθηκαν οι ένοικοι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιούλιος 2022, 09:48

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται προς την Ιτέα, όπου έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς, τα οποία παραμένουν ακόμα ενεργά.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου στην Αργολίδα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, “υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά”.

Το πολυτελές 5άστερο συγκρότημα Amanzoe εκκενώθηκε εγκαίρως (αν και έχει υποστεί ζημιές, οι οποίες θα αποτιμηθούν σήμερα), οι ένοικοί του βρήκαν καταφύγιο στην παραλία και από εκεί δια θαλάσσης μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Όσον αφορά στους ενοίκους της ξενοδοχειακής μονάδας, ο δήμαρχος Ερμιονίδας ανέφερε ότι “απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες”. Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, “οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς”, συμπληρώνοντας ότι “ευτυχώς έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων”.

Η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται προς την Ιτέα, όπου έχουν αναπτυχθεί δύο μέτωπα το ένα προς το Γαλαξίδι και το δεύτερο προς Δελφούς, τα οποία παραμένουν ακόμα ενεργά. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Βόρειας Ιτέας από τους κατοίκους της. Με λεωφορεία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς όπου θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφαλείας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top