Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η British Airways ακυρώνει εκατοντάδες δρομολόγια από Λονδίνο, 'στον αέρα' και πτήσεις προς Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιούλιος 2022, 15:40

Οι περικοπές στις πτήσεις αφορούν κυρίως σε ευρωπαϊκούς προορισμούς αναψυχής, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.


Η British Airways ακυρώνει άλλες 650 πτήσεις από τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου αυτόν τον μήνα, καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση και τις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές προγραμματισμού πτήσεων των αεροδρομίων να περικόψουν 105.000 θέσεις από τη χωρητικότητά της τον Ιούλιο στα δύο αεροδρόμια του Λονδίνου - 76.000 θέσεις από το Heathrow και 29.400 στο Gatwick.

Οι περικοπές στις πτήσεις αφορούν κυρίως σε ευρωπαϊκούς προορισμούς αναψυχής, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε: “Πήραμε προληπτικά μέτρα νωρίτερα φέτος για να μειώσουμε το θερινό μας πρόγραμμα, ώστε να παρέχουμε στους πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερη ενημέρωση για τυχόν αλλαγές στα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Καθώς ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, δυστυχώς κατέστη απαραίτητο να γίνουν κάποιες περαιτέρω μειώσεις. Είμαστε σε επαφή με τους πελάτες μας για να ζητήσουμε συγνώμη και να τους προσφέρουμε είτε να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να πάρουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους”.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσφερε εφάπαξ “αμνηστία” στις αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά στους συνήθεις κανόνες χρονοθυρίδων αεροδρομίων, για να τις ενθαρρύνει να εκτελέσουν εφικτά καλοκαιρινά δρομολόγια, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση στα αεροδρόμια.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο η British Airways ακύρωσε 295 πτήσεις, ενώ και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες ματαίωσαν πτήσεις την τελευταία στιγμή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top