Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Παρέμβαση Έλ. Κουντουρά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 'Τurkaegean'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Ιούλιος 2022, 14:13

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να στείλει το μήνυμα ότι δε θα γίνει ανεκτή η αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας και των ελληνικών συμφερόντων που βασίζονται σε αυτή, σε όλους τους τομείς, τον εμπορικό, ενεργειακό και διπλωματικό.


Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έθεσε η κα Έλενα Κουντουρά το κρίσιμο ζήτημα της κατοχύρωσης από την Τουρκία του όρου Turkaegean ως ευρωπαϊκού εμπορικού σήματος. Στην παρέμβαση-ομιλία της, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι ο όρος “Turkaegean” δεν είναι αθώος και αντανακλά την κλιμακούμενη επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενη στους Ευρωβουλευτές, κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υψώσει ένα “ευρωπαϊκό τείχος αλληλεγγύης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις” και να στείλει το μήνυμα ότι δε θα γίνει ανεκτή η αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας και των ελληνικών συμφερόντων που βασίζονται σε αυτή, σε όλους τους τομείς, τον εμπορικό, ενεργειακό και διπλωματικό.

Ολόκληρη η παρέμβαση της κας Κουντουρά στην Ολομέλεια:

“Έχω την υποχρέωση να ενημερώσω το σώμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ακόμα μία ανησυχητική εξέλιξη που αφορά στην τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα, με επίκεντρο το Αιγαίο.

Η Τουρκία κατοχύρωσε τον όρο Turkaegean ως ευρωπαϊκό εμπορικό σήμα και τον χρησιμοποιεί εκτενώς σε μια πανευρωπαϊκή εμπορική καμπάνια προώθησης του τουριστικού της προϊόντος, δημιουργώντας σύγχυση στο ταξιδιωτικό κοινό.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο όρος Turkaegean δεν είναι αθώος. Αντανακλά την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής με τις προκλητικές δηλώσεις και επανειλημμένες απειλές Τούρκων αξιωματούχων απέναντι στην Ελλάδα.

Πρέπει να σηκώσουμε ένα ευρωπαϊκό τείχος αλληλεγγύης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και να στείλουμε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας και των ελληνικών συμφερόντων που βασίζονται σε αυτή, σε όλους τους τομείς, τον εμπορικό, ενεργειακό και διπλωματικό, δε θα γίνει ανεκτή”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top