Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Μολδαβίας και στον τομέα του τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 06 Ιούλιος 2022, 14:51

Συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών δράσεων στον οικοτουρισμό, τον οινοτουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας και τον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και η διενέργεια ταξιδιών εξοικείωσης και workshops μεταξύ των τουριστικών παραγόντων Ελλάδας και Μολδαβίας.


Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Μολδαβίας-Ελλάδας του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας συναντήθηκε, χθες, η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη. Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, οι παραδοσιακά φιλικοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών, καθώς και η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών και στον τομέα του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών δράσεων στον οικοτουρισμό, τον οινοτουρισμό, τον τουρισμό ευεξίας και τον θρησκευτικό τουρισμό, αλλά και η διενέργεια ταξιδιών εξοικείωσης και workshops μεταξύ των τουριστικών παραγόντων Ελλάδας και Μολδαβίας.

Η κα Ζαχαράκη επανέλαβε την υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή πορεία της Μολδαβίας, χαρακτηρίζοντας εξόχως σημαντική την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδώσει, επίσημα, στη Μολδαβία -μαζί με την Ουκρανία- καθεστώς υποψήφιας προς ένταξης χώρας.

Παράλληλα, η υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη σχέση της με τη Μολδαβία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στους Έλληνες που ζουν εκεί, όσο και στους Μολδαβούς που διαμένουν στην Ελλάδα.  

Από μολδαβικής πλευράς, ξεχωριστή μνεία έγινε στην τεχνογνωσία της Ελλάδας σε θέματα πολιτιστικού τουρισμού και ξεναγών, ενώ ιδιαίτερα θερμές ήταν οι ευχαριστίες προς την ελληνική πλευρά για τη διαχρονική υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας.

Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για διαρκή συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος, η οποία αντανακλάται και στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού, με την ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού και της αμφίδρομης τουριστικής δραστηριότητας. Τέλος, επισημάνθηκε -και συμφωνήθηκε- η σημασία ύπαρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν οι βουλευτές του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας, Larisa Novak και Sergiu Lazarenko, καθώς και ο επιτετραμμένος της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Sergiu Vremea. Από ελληνικής πλευράς, στη σύσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top