Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

'Μικροί Ιχνευτές', δημιουργική απασχόληση παιδιών στο θέατρο της Επιδαύρου

Τζωρτζίνα Καλέργη - 06 Ιούλιος 2022, 16:06

Οι γονείς παρακολουθούν ως θεατές την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τα παιδιά τους ταυτοχρόνως ανιχνεύουν βιωματικά στοιχεία της ίδιας παράστασης.


Οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν τις παραστάσεις στην Επίδαυρο δίχως να αγωνιούν για το που θα αφήσουν τα παιδιά τους, καθώς υλοποιείται και πάλι η δημιουργική απασχόληση παιδιών 5 έως 12 ετών σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για όση ώρα διαρκούν οι παραστάσεις. Το επιτυχημένο πρόγραμμα “Μικροί Ιχνευτές”, που διακόπηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, περιλαμβάνει δράσεις θεατροπαιδαγωγικές, εικαστικές, μουσικοκινητικές, αφηγηματικές, οι οποίες συνδέονται με το βλέμμα και την αισθητική της εκάστοτε παράστασης.

Οι γονείς παρακολουθούν ως θεατές την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τα παιδιά τους ταυτοχρόνως ανιχνεύουν βιωματικά στοιχεία της ίδιας παράστασης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί για τους γονείς και τα παιδιά ένας κοινός τόπος συζήτησης και αναστοχασμού, μέσα από μια διαφορετικά βιωμένη εμπειρία.

Το πρόγραμμα συντονίζει η θεατρολόγος κα Έλλη Γαβριήλ, σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και δασκάλων μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής (κ.κ. Αγγελική Τσάκωνα, Ελπίδα Κομιανού, Άλκηστη Βασιλάκου, Βασίλης Καλαγκιάς, Αναστασία Κορδάρη, Μάρα Καλαντζή).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top