Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη Μόσχα
Ξενοδοχία

Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στη Μόσχα

Πυρκαγιά σε πολυώροφο ξενώνα (hostel) στη Μόσχα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά σε ξενώνα στην οδό Alma-Atinskaya στα νότια της Μόσχας, δήλωσε στο TASS πηγή στις Yπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Διαπιστώθηκε ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά, άλλοι τρεις εξετάζονται από γιατρούς αυτήν τη στιγμή”, είπε η πηγή. “Οι διασώστες συνεχίζουν να καθαρίζουν τα συντρίμμια. Η φωτιά έχει επεκταθεί σε τρία δωμάτια και έναν διάδρομο, σε συνολική έκταση 150 τ.μ. Έχει ήδη κατασβεστεί“, πρόσθεσε η πηγή.

Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης επιβεβαίωσε ότι πληροφορίες για τη φωτιά που ξέσπασε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στα νότια της ρωσικής πρωτεύουσας ελήφθησαν στις 23:58 (ώρα Μόσχας) την Πέμπτη και στις 00:47 (ώρα Μόσχας) την Παρασκευή έσβησε. Άλλα 200 άτομα απομακρύνθηκαν από το 15όροφο κτίριο.

“Τα κάγκελα στα παράθυρα εμπόδισαν τον κόσμο να σωθεί, αυτή είναι η βασική αιτία των θανάτων”, δήλωσε ο Andrei Rumiantsev, μεταβατικός επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δε λειτουργούσε το σύστημα συναγερμού για πυρκαγιά στο κτίριο και ότι είχαν αναφερθεί και άλλες παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας σε ελέγχους το 2019 και τον Ιούνιο.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024