Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

British Airways: Προσωρινό στοπ στις πτήσεις μικρών αποστάσεων από το Heathrow

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Αύγουστος 2022, 15:03

Η απόφαση οφείλεται στο ημερήσιο ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών που επέβαλε το διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου για αυτό το καλοκαίρι.


Η British Airways ανέστειλε τις πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις μικρών αποστάσεων τόσο σε εσωτερικές πτήσεις όσο και σε δρομολόγια προς την Ευρώπη, που αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λονδίνο Heathrow αυτήν την εβδομάδα.

Η απόφαση αυτή, που θα επηρεάσει τις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς έως την επόμενη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, οφείλεται στο ημερήσιο ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών που επέβαλε το Heathrow για αυτό το καλοκαίρι.

Η υποστελέχωση έχει οδηγήσει σε προβλήματα στις πτήσεις εδώ και εβδομάδες. Χιλιάδες αεροπορικοί ταξιδιώτες έχουν πληγεί από την αναστάτωση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής.

Το ημερήσιο ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών θα συνεχιστεί για έναν ακόμη μήνα.

“Ως αποτέλεσμα του αιτήματος του Heathrow να περιορίσει τις νέες κρατήσεις, αποφασίσαμε να αναλάβουμε υπεύθυνα μέτρα και να περιορίσουμε τους διαθέσιμους ναύλους σε ορισμένες υπηρεσίες του Heathrow για να βοηθήσουμε στη μεγιστοποίηση των επιλογών επανακράτησης για υπάρχοντες πελάτες, δεδομένων των περιορισμών που επιβάλλονται σε εμάς και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία”, δήλωσε η British Airways.

Η αναστολή των πωλήσεων εισιτηρίων από την BA φαίνεται να είχε ήδη αντίκτυπο στις τιμές. Σύμφωνα με το BBC, σήμερα το πρωί μια απευθείας πτήση από το Heathrow προς τη Βαρκελώνη το ερχόμενο Σάββατο κόστιζε τουλάχιστον 650 λίρες στερλίνες, σε σύγκριση με 295 λίρες το επόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον ιστότοπο σύγκρισης πτήσεων Skyscanner. Οι πτήσεις από το Heathrow προς τη Φρανκφούρτη κοστίζουν πάνω από 553 λίρες, σε σύγκριση με 248 λίρες το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η εταιρεία υπολογίζεται ότι θα ακυρώσει 10.300 πτήσεις έως τον Οκτώβριο, κάτι που θα επηρεάσει 1 εκατ. επιβάτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top