Τελευταία νέα
ΑρχικήΜέΡΑ25: 'Τρένο για τους πολίτες της Κρήτης, όχι για τους εργολάβους'
Σιδηρόδρομος

ΜέΡΑ25: 'Τρένο για τους πολίτες της Κρήτης, όχι για τους εργολάβους'

Σιδηροδρομική σύνδεση σε όλη την έκταση του νησιού και όχι τρένο – δώρο στο παράλογο νέο αεροδρόμιο, ζητούν οι Οργανώσεις Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25.

“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η προ πενταετίας πρόταση του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη για τη δημιουργία τρένου στην Κρήτη αρχίζει να συζητείται ευρέως και να έχει τεράστια απήχηση στους πολίτες του νησιού. Είναι η μόνη ρεαλιστική, ασφαλής και αναπτυξιακή λύση για το τεράστιο μεταφορικό πρόβλημα στο νησί και απαντά στο οδυνηρό ζήτημα της οδικής ασφάλειας και των εκατοντάδων ζωών που έχουν χαθεί στους δρόμους της Κρήτης”, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25.

“Η κυβέρνηση της ‘Μητσοτάκης Α.Ε.’ επιμένει να κάνει πως δεν ακούει τις εκκλήσεις τις δικές μας, των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Κρήτης και αρνείται ακόμα και να συζητήσει το ενδεχόμενο κατασκευής του τρένου.

Τελευταία μάλιστα παρουσιάζονται και άλλες προτάσεις που μιλούν μεν για τρένο αλλά το συνδέουν με το αεροδρόμιο Καστελλίου, ένα έργο που το ΜέΡΑ25 έχει καταγγείλει ως ‘μείγμα βλακείας και κακίας’ των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, έναντι των ανθρώπων και του τόπου.

Σήμερα όσοι δεν αντέδρασαν ποτέ για τον τεράστιο παραλογισμό της απομάκρυνσης του αεροδρομίου από το λιμάνι και την πόλη του Ηρακλείου καπηλεύονται την ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων για ασφαλείς μεταφορές και μιλούν για τρένο – δώρο στο νέο αεροδρόμιο και στους εργολάβους. Στην ουσία προτείνουν ξανά τη μεταφορά δημόσιων πόρων με στόχο τη διάσωση ενός έργου που από την αρχή ήταν αντιοικονομικό και χωρίς καμία εγγύηση βιωσιμότητας.

Η Κρήτη χρειάζεται τρένο απ’άκρη σ’άκρη, με παράλληλη σιδηροδρομική γραμμή στη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ, για την ασφαλή μεταφορά των πολιτών και των επισκεπτών της σε όλο το εύρος της. Οσοι σήμερα συνδέουν τον μεγάλο αυτό στόχο  με το αντιοικονομικό νέο αεροδρόμιο προσφέρουν υπηρεσίες στους εργολάβους και όχι στους πολίτες”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Το ΜέΡΑ25 επιμένει στη δημιουργία μεγάλης σιδηροδρομικής σύνδεσης σε όλο το εύρος του κεντρικού οδικού άξονα της Κρήτης ως μόνη ασφαλή και πραγματικά αναπτυξιακή προοπτική για τις χερσαίες μεταφορές στο νησί”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024