Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Συμφωνία μεταξύ Lufthansa και Ver.di, απομακρύνεται το ενδεχόμενο νέας απεργίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Αύγουστος 2022, 10:01

Οι περίπου 20.000 εργαζόμενοι θα λάβουν αυξήσεις τουλάχιστον 325 ευρώ μηνιαίως και επιπλέον 2,5% σε τρία στάδια.


Το προσωπικό εδάφους της γερμανικής Lufthansa (LHAG.DE) και η διοίκηση της αεροπορικές εταιρείας κατέληξαν σε συμφωνία για τις αμοιβές μετά από έναν τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων, όπως ανέφεραν από κοινού το εργατικό συνδικάτο Verdi και ο αερομεταφορέας.

Η μισθολογική διαφωνία είχε οδηγήσει σε απεργία την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας την ακύρωση περισσότερων από 1.000 πτήσεων και προσθέτοντας επιπλέον προβλήματα στις διακοπές των Γερμανών (και όχι μόνο) κατά τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.Η Lufthansa εξακολουθεί να αντιμετωπίζει λειτουργική αβεβαιότητα λόγω πιθανών αποχωρήσεων των εργαζομένων της. Ο γερμανικός αερομεταφορέας πρόκειται να ξεκινήσει συνομιλίες στη συνέχεια με τους πιλότους, οι οποίοι έχουν ήδη ψηφίσει υπέρ των απεργιών.

Η συμφωνία αμοιβών που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου αφορά σε 20.000 υπαλλήλους, χορηγώντας τους αυξήσεις σε τρία βήματα. Μια αύξηση 200 ευρώ το μήνα φέτος, που θα ακολουθήσουν άλλες δύο αυξήσεις 2,5% του χρόνου.

Το συνδικάτο Verdi είχει ζητήσει αρχικά αύξηση μισθού 9,5%.

Χθες η Lufthansa δήλωσε ότι αναμένει η ζήτηση για πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη να οδηγήσει στην ανάπτυξη στις επιβατικές αεροπορικές εταιρείες του ομίλου της φέτος, προβλέποντας επιστροφή στα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το έτος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top