Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςICCA: Η Ελλάδα μπήκε στην κορυφαία 20άδα των διεθνών προορισμών MICE
MICE

ICCA: Η Ελλάδα μπήκε στην κορυφαία 20άδα των διεθνών προορισμών MICE

Συνολικά, η Ευρώπη είχε τις καλύτερες επιδόσεις ως προορισμός MICE κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το 70% των 20 κορυφαίων χωρών και το 80% των 20 κορυφαίων πόλεων είναι ευρωπαϊκές. Η Ελλάδα βρέθηκε στην 17η θέση.

Η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων και Συνεδρίων (ICCA) δημοσίευσε νέα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που η πανδημία επηρέασε τον κλάδο των συνεδρίων το 2021. “Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να έχει μια πιο ξεκάθαρη αίσθηση του τρόπου με τον οποίο έχει μεταμορφωθεί η διεθνής βιομηχανία MICE τα τελευταία δύο χρόνια. Με την Ετήσια Έκθεση Στατιστικών του ICCA αναγνωρίζουμε την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει οι προορισμοί και οι προμηθευτές MICE για να προσαρμοστούν -ακόμη και να ευδοκιμήσουν- εν μέσω των προκλήσεων της πανδημίας”, δήλωσε ο Senthil Gopinath, διευθύνων σύμβουλος της ICCA.

Συνολικά, εξετάστηκαν 8.000 διεθνείς συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το 2021, με βάση έξι δείκτες απόδοσης (προγραμματισμένη, ανεπηρέαστη από την πανδημία, εικονική, υβριδική, ψηφιοποιοποιημένη και με επιχειρηματική συνέχεια).

Οι προορισμοί δείχνουν ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα
Οι χώρες και οι πόλεις που εκπροσωπούνται στους 20 κορυφαίους προορισμούς MICE το 2021 είναι παρόμοιοι με εκείνους της Έκθεσης του 2019, με λίγες εξαιρέσεις. Όπως και το 2019, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τις κορυφαίες επιδόσεις για MICE, καθώς κατέλαβαν την 1η θέση σε τέσσερις από τους έξι δείκτες (προγραμματισμένη, εικονική, ψηφιοποιοποιημένη και με επιχειρηματική συνέχεια). Στους υπόλοιπους δύο δείκτες, (ανεπηρέαστη από την πανδημία και υβριδική), ξεχώρισαν η Ισπανία και η Κίνα αντίστοιχα. Η Βιέννη και η Λισαβόνα ήταν οι καλύτεροι υποψήφιοι στο Destination Performance Index για πόλεις, αλλά η Βιέννη πήρε τελικά το προβάδισμα λόγω του ότι είχε περισσότερες ανεπηρέαστες συναντήσεις το 2021.

Συνολικά, η Ευρώπη είχε ισχυρές επιδόσεις ως προορισμός MICE κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το 70% των 20 κορυφαίων χωρών και το 80% των 20 κορυφαίων πόλεων είναι ευρωπαϊκές. Η Δανία και η Ελλάδα (η δεύτερη βρέθηκε στην 17η θέση) αντικατέστησαν την Αργεντινή και τη Βραζιλία στις 20 πρώτες χώρες. Η Αυστρία έκανε το μεγαλύτερο άλμα, από τη 16η στην 11η θέση. Η Ιταλία διεκδίκησε την 5η θέση από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακόμη, η Ισπανία έκανε άλμα δύο θέσεων από το 2019 και έγινε ο 2ος προορισμός MICE παγκοσμίως.

Αντιμετωπίζοντας αυστηρότερες πολιτικές ενάντια στον COVID-19 από πολλούς άλλους προορισμούς MICE παγκοσμίως, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Δημοκρατία της Κορέας “αγκάλιασαν” τις νέες τεχνολογίες, ώστε να γίνουν υβριδικές. Μάλιστα, λόγω του μεγάλου αριθμού υβριδικών συναντήσεων, η Δημοκρατία της Κορέας αντικατέστησε την Ολλανδία στους 10 κορυφαίους προορισμούς-χώρες για MICE.

Μεταξύ των πόλεων-προορισμών, το Μόντρεαλ (19η) και το Ντουμπάι (21η) ήταν αυτές που ξεχώρισαν στις αντίστοιχες γεωγραφικές περιοχές. Το Μόντρεαλ ήταν η μόνη πόλη της Βόρειας Αμερικής στην πρώτη 20άδα. Το Ντουμπάι κατετάγη 1ο για ανεπηρέαστες από τον COVID-19 συναντήσεις και ήταν η μόνη πόλη της Μέσης Ανατολής που εκπροσωπήθηκε στις έξι επιμέρους κορυφαίες 20 λίστες. Εν τω μεταξύ, η Βουδαπέστη, το Πόρτο και η Στοκχόλμη είναι όλες νεοεισερχόμενες πόλεις στο top 20DPI πόλεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024