Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανωμερίτης: Πρότεινε λύσεις και κάλεσε την Π.Ν.Ο. για λήξη της απεργίας των ναυτεργατών

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Ιούνιος 2002, 00:00

Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ<.>) συναντήθηκε εκτάκτως ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας<...>

κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αμέσως μετά τη διυπουργική συνάντηση των Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας και ΥΕΝ κ.κ. Ν. Χριστοδουλάκη, Δ. Ρέππα, και Γ. Ανωμερίτη, και των Γενικών Γραμματέων Εργασίας και ΥΕΝ κ.κ. Π. Θεοφανόπουλου και Λ. Λαμπρόπουλου και επιτελικών στελεχών του ΥΕΝ, του ΝΑΤ και του Γενικού Λογιστηρίου.

Τα κύρια σημεία των αποφάσεων είναι:

  • Η κυβέρνηση, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στη Βουλή, με νεώτερο νομοσχέδιο θα προωθήσει ειδικές διατάξεις για το Ν.Α.Τ. και τα θέματα των ναυτικών.
  • Η κυβέρνηση αποδέχεται την αύξηση των συντάξεων από το 60% στο 70% εντός της πενταετίας 2003-2007, αρχής γενομένης την 01.01.2003 (62%).
  • Γίνεται αποδεκτή η αύξηση της επικουρικής σύνταξης από 1,0% σε 1,5% με ανώτατο πλαφόν το 30%.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αφού υπενθύμισε ότι πρόσφατα: (α) μειώθηκε η φορολογία των ναυτικών για τους αξιωματικούς στο 6% και για τους ναυτικούς 3%. (β) επετράπει η επανεργασία συνταξιούχων ναυτικών με παράλληλη απόληψη της σύνταξης τους (γ) εντάχθηκαν τα επιδόματα Κυριακής (22%) στις ΣΣΕ, και (δ) ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει σήμερα το 75% των συντάξεων του ΝΑΤ (170 δισ. δρχ.) κάλεσε την ΠΝΟ να αναστείλει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις.

Μετά από τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες διαφορές καθίστανται πολύ μικρές μπροστά στο τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, το οποίο επιφέρουν απόλυτες κινητοποιήσεις. Οι πολίτες, οι τουρίστες, οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να υποστούν τα κόστη των όποιων συνδικαλιστικών διεκδικήσεων, ιδιαίτερα μετά τις θετικές αυτές αποφάσεις.

Τέλος ο ΥΕΝ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, κάλεσε την ΠΝΟ εφόσον συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, να κάνει το αυτονόητο που κάνει η Ολυμπιακή ο ΟΣΕ και όλοι οι φορείς μεταφορών σε όλο τον κόσμο. Να κρατήσει δηλαδή ένα τουλάχιστον πλοίο κατά κατεύθυνση στις κύριες γραμμές και στις διεθνείς γραμμές, διότι δεν νοείται πουθενά στον κόσμο, απεργία γενική στις θαλάσσιες μεταφορές με μηδενική εξυπηρέτηση των πολύ σημαντικών αναγκών, για τους ασθενείς, για τους πολίτες, για τον τουρισμό, για τη μεταφορά στην ανάγκη ευπαθών φορτίων, αίτημα όμως που δεν έγινε αποδεκτό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top