Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέες προδιαγραφές για τα αεροπλάνα που θα πετούν προς τις ΗΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Ιούνιος 2002, 00:00

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του γραμματέα Μεταφορών των ΗΠΑ κ. Norman Y. Mineta, οι ξένες αεροπορικές εταιρίες που θα πετούν<...>

σε αεροδρόμια των ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν ικανοποιήσει τις νέες προδιαγραφές ασφαλείας των θυρών των αεροπλάνων τους, το αργότερο μέχρι τις 9 Απριλίου του 2003.

Επίσης, οι ξένες αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει εντός 60 ημερών από την ανακοίνωση των νέων κανονισμών του Federal Register, να τοποθετήσουν φορητά συστήματα κλειδώματος των θυρών των πιλοτηρίων.

Στις 15 Ιανουαρίου η

FAA<.>

, Federal Aviation Administration, θέσπισε νέους κανονισμούς σχετικά με τις πόρτες των πιλοτηρίων για να προστατεύσει το πλήρωμα των αεροπλάνων, με αποτέλεσμα περισσότερα από 6.000 αμερικάνικα αεροπλάνα να αλλάξουν πόρτες μέχρι τις 9 Απριλίου του 2003.

Επίσης, πρόσφατα η ICAO, International Civil Aviation Organization, ανακοίνωσε ότι οι 187 χώρες που είναι μέλη της θα αλλάξουν τις πόρτες των αεροπορικών τους εταιριών ώστε να είναι σύμφωνες με τις νέες προδιαγραφές που είναι παρόμοιες με αυτές της FAA. Όμως αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει πριν από τον Νοέμβριο του 2003, δηλαδή επτά μήνες μετά από το χρονικό διάστημα που προτείνει η FAA.

Ο κ. Jane F. Garvey από την FAA ανακοίνωσε ότι ήδη πολλές ξένες αεροπορικές εταιρίες έχουν ενδυναμώσει το σύστημα ασφάλειας των θυρών των αεροπλάνων τους, και η συνεργασία μεταξύ της FAA και των κυβερνήσεων συνεχίζεται ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό. Από τις 9 Οκτωβρίου η FAA έχει δημοσιεύσει μια σειρά από κανονισμούς σχετικά με την ασφάλεια των θυρών. Σύμφωνα με υπολογισμούς 1.921 ξένες αεροπορικές εταιρίες πρέπει να αλλάξουν τις πόρτες στα αεροπλάνα τους και αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι θυρών που ικανοποιούν τους νέους κανονισμούς σε διαφορετικά κόστη, το συνολικό κόστος της αντικατάστασης είναι μεταξύ 40,9 και 80,2 εκατ. δολαρίων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top