Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝέες προδιαγραφές για τα αεροπλάνα που θα πετούν προς τις ΗΠΑ

Νέες προδιαγραφές για τα αεροπλάνα που θα πετούν προς τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του γραμματέα Μεταφορών των ΗΠΑ κ. Norman Y. Mineta, οι ξένες αεροπορικές εταιρίες που θα πετούν σε αεροδρόμια των ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν ικανοποιήσει τις […]

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του γραμματέα Μεταφορών των ΗΠΑ κ. Norman Y. Mineta, οι ξένες αεροπορικές εταιρίες που θα πετούν<...> σε αεροδρόμια των ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν ικανοποιήσει τις νέες προδιαγραφές ασφαλείας των θυρών των αεροπλάνων τους, το αργότερο μέχρι τις 9 Απριλίου του 2003.

Επίσης, οι ξένες αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει εντός 60 ημερών από την ανακοίνωση των νέων κανονισμών του Federal Register, να τοποθετήσουν φορητά συστήματα κλειδώματος των θυρών των πιλοτηρίων.

Στις 15 Ιανουαρίου η FAA<.>, Federal Aviation Administration, θέσπισε νέους κανονισμούς σχετικά με τις πόρτες των πιλοτηρίων για να προστατεύσει το πλήρωμα των αεροπλάνων, με αποτέλεσμα περισσότερα από 6.000 αμερικάνικα αεροπλάνα να αλλάξουν πόρτες μέχρι τις 9 Απριλίου του 2003.

Επίσης, πρόσφατα η ICAO, International Civil Aviation Organization, ανακοίνωσε ότι οι 187 χώρες που είναι μέλη της θα αλλάξουν τις πόρτες των αεροπορικών τους εταιριών ώστε να είναι σύμφωνες με τις νέες προδιαγραφές που είναι παρόμοιες με αυτές της FAA. Όμως αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει πριν από τον Νοέμβριο του 2003, δηλαδή επτά μήνες μετά από το χρονικό διάστημα που προτείνει η FAA.

Ο κ. Jane F. Garvey από την FAA ανακοίνωσε ότι ήδη πολλές ξένες αεροπορικές εταιρίες έχουν ενδυναμώσει το σύστημα ασφάλειας των θυρών των αεροπλάνων τους, και η συνεργασία μεταξύ της FAA και των κυβερνήσεων συνεχίζεται ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό. Από τις 9 Οκτωβρίου η FAA έχει δημοσιεύσει μια σειρά από κανονισμούς σχετικά με την ασφάλεια των θυρών. Σύμφωνα με υπολογισμούς 1.921 ξένες αεροπορικές εταιρίες πρέπει να αλλάξουν τις πόρτες στα αεροπλάνα τους και αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι θυρών που ικανοποιούν τους νέους κανονισμούς σε διαφορετικά κόστη, το συνολικό κόστος της αντικατάστασης είναι μεταξύ 40,9 και 80,2 εκατ. δολαρίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024