Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έληξε η απεργία των ναυτεργατών αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Ιούνιος 2002, 00:00

Παρόλο που η απεργία των ναυτεργατών έληξε τα προβλήματα συνεχίζονται αφού η ΠΝΟ<.>, Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά<...>

την επιστράτευση, εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματισθεί νέες συνεδριάσεις όχι μόνο στην ΠΝΟ αλλά και ξεχωριστά στο καθένα από τα 15 σωματεία τα οποία αντιπροσωπεύει.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης επισημαίνει ότι τα αιτήματα των ναυτικών έχουν ικανοποιηθεί, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του θέματος.

Το κόστος της απεργίας όμως για τις ακτοπλοϊκές μας εταιρίες που ήδη παρουσιάζουν ζημιές είναι πολύ μεγάλο και όπως επισημαίνουν κύκλοι του κλάδου θα έχει επίπτωση ακόμα και στα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, αφού φθάνει τα 5 δισ. δρχ. σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου. Το κόστος αυτό θα πρέπει να προστεθεί στις ζημιές των ενοικιαζομένων δωματίων και των ξενοδοχείων από τις ακυρώσεις του τριημέρου. Να μην λάβουμε υπόψη μας και την δυσφήμιση της χώρας μας από τους ταλαιπωρημένους τουρίστες, γιατί τότε θα δούμε ότι οι επιπτώσεις είναι πραγματικά μακροχρόνιες και πολύ σοβαρές.

Μετά την λήξη της απεργίας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΛΠ από το λιμάνι του Πειραιά απέπλευσαν για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη 69 πλοία μεταφέροντας 55.885 επιβάτες, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού ταξίδεψαν συνολικά 140 σκάφη, τα οποία και μετέφεραν 25.346 επιβάτες.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΕΝ επισημαίνει ότι πραγματοποιήθηκαν όλα δρομολόγια, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού σε πολλές περιπτώσεις έγιναν τροποποιήσεις δρομολογίων και δόθηκαν εγκρίσεις για περισσότερα δρομολόγια. Επίσης στην ανακοίνωση του ΥΕΝ αναφέρεται ότι όλοι οι ναυτικοί εργάσθηκαν κανονικά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top