Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈληξε η απεργία των ναυτεργατών αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται

Έληξε η απεργία των ναυτεργατών αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται

Παρόλο που η απεργία των ναυτεργατών έληξε τα προβλήματα συνεχίζονται αφού η ΠΝΟ, Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά την επιστράτευση, εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για αυτή την […]

Παρόλο που η απεργία των ναυτεργατών έληξε τα προβλήματα συνεχίζονται αφού η ΠΝΟ<.>, Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, μετά<...> την επιστράτευση, εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματισθεί νέες συνεδριάσεις όχι μόνο στην ΠΝΟ αλλά και ξεχωριστά στο καθένα από τα 15 σωματεία τα οποία αντιπροσωπεύει.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης επισημαίνει ότι τα αιτήματα των ναυτικών έχουν ικανοποιηθεί, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του θέματος.

Το κόστος της απεργίας όμως για τις ακτοπλοϊκές μας εταιρίες που ήδη παρουσιάζουν ζημιές είναι πολύ μεγάλο και όπως επισημαίνουν κύκλοι του κλάδου θα έχει επίπτωση ακόμα και στα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, αφού φθάνει τα 5 δισ. δρχ. σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου. Το κόστος αυτό θα πρέπει να προστεθεί στις ζημιές των ενοικιαζομένων δωματίων και των ξενοδοχείων από τις ακυρώσεις του τριημέρου. Να μην λάβουμε υπόψη μας και την δυσφήμιση της χώρας μας από τους ταλαιπωρημένους τουρίστες, γιατί τότε θα δούμε ότι οι επιπτώσεις είναι πραγματικά μακροχρόνιες και πολύ σοβαρές.

Μετά την λήξη της απεργίας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΛΠ από το λιμάνι του Πειραιά απέπλευσαν για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη 69 πλοία μεταφέροντας 55.885 επιβάτες, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού ταξίδεψαν συνολικά 140 σκάφη, τα οποία και μετέφεραν 25.346 επιβάτες.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΕΝ επισημαίνει ότι πραγματοποιήθηκαν όλα δρομολόγια, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού σε πολλές περιπτώσεις έγιναν τροποποιήσεις δρομολογίων και δόθηκαν εγκρίσεις για περισσότερα δρομολόγια. Επίσης στην ανακοίνωση του ΥΕΝ αναφέρεται ότι όλοι οι ναυτικοί εργάσθηκαν κανονικά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024