Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΟικοτουρισμός: Η εναλλακτική προοπτική αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης

Οικοτουρισμός: Η εναλλακτική προοπτική αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης

Ο εκδοτικός οίκος Προπομπός, κυκλοφόρησε φέτος, που είναι και το έτος του οικοτουρισμού, την έκδοση Οικοτουρισμός: Η εναλλακτική προοπτική αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, με συγγραφέα τον Παναγιώτη Κομίλη. Ο οίκος Προπομπός […]

Ο εκδοτικός οίκος Προπομπός<.>, κυκλοφόρησε φέτος, που είναι και το έτος του οικοτουρισμού, την έκδοση<...> Οικοτουρισμός: Η εναλλακτική προοπτική αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, με συγγραφέα τον Παναγιώτη Κομίλη.

Ο οίκος Προπομπός ειδικεύεται στις τουριστικές εκδόσεις και έχει να επιδείξει μια ευρεία γκάμα τουριστικών βιβλίων.

Η μελέτη αυτή του οικοτουρισμού έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Παρά το γεγονός ότι ο εναλλακτικός τουρισμός απασχολεί εδώ και μιάμιση δεκαετία τους κρατικούς φορείς, τις οικολογικές οργανώσεις και τα περί τον τουρισμό οικονομικά συμφέροντα, η σχετική συζήτηση για μια ουσιαστική προώθηση του διακρίνεται από αποσπασματικότητα και αμηχανία, αναφέρεται στο βιβλίο.

Το βιβλίο πραγματεύεται την εναλλακτική μορφή τουρισμού που έχει την πλέον δυναμική παρουσία τα τελευταία χρόνια, τον οικοτουρισμό. Η ανάπτυξη του οικοτουρισμού αποδίδεται και συναρτάται με ορισμένα προβλήματα που δημιούργησε η αύξηση, και κυρίως ο τρόπος ανάπτυξης του μαζικού τουρισμού, προβλήματα κυρίως περιβαλλοντικής και κοινωνικής-πολιτιστικής υποβάθμισης περιοχών ή χωρών, αλλά και άνισης κατανομής του προκαλούμενου οικονομικού οφέλους. Η αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του πληθυσμού γενικά ή της τουριστικής αγοράς ειδικότερα, και οι στόχοι για μια βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, θεωρούνται οι κύριοι προωθητικοί παράγοντες αυτής της μορφής τουρισμού.

Το βιβλίο στοχεύει σε μια ολοκληρωμένη ή στην ευρύτερη δυνατή προσέγγιση των αναπτυξιακών διαστάσεων του οικοτουρισμού, με ανάλυση των ακόλουθων βασικών θεμάτων:

  • Το ευρύτερο εννοιολογικό και θεωρητικό πλαίσιο του οικοτουρισμού και οι κύριοι παράγοντες που συγκροτούν το αναπτυξιακό προφίλ του.
  • Το πλαίσιο ένταξης και η σχετική διαδικασία διαμόρφωσης οικοτουριστικού σχεδιασμού.
  • Ζητήματα διαχείρισης και μάρκετινγκ στον οικοτουριστικό σχεδιασμό.
  • Κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την υφιστάμενη ή δυνάμει ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς.

Μέσα από αυτή την ολοκληρωμένη προσέγγιση, ο συγγραφέας κατορθώνει να μας δώσει μια μελέτη η οποία ‘φωτογραφίζει’ τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας ριζοσπαστικής στροφής του τουριστικού φαινομένου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024