Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈνωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας: Προβλήματα με την άδεια παραμονής των tour leaders

Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας: Προβλήματα με την άδεια παραμονής των tour leaders

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου εσωτερικών, που δεν δίνει λύση στο θέμα της παραμονής των tour leader, των υπαλλήλων των τουριστικών […]

Η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερία<.>ς καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου εσωτερικών, που δεν δίνει λύση<...> στο θέμα της παραμονής των tour leader, των υπαλλήλων των τουριστικών γραφείων του εξωτερικού που διαμένουν για την καλοκαιρινή περίοδο στην χώρα μας, και τους αντιμετωπίζει όπως τους υπόλοιπους αλλοδαπούς.

Συγκεκριμένα, από τις 6 Ιουνίου του 2001 ισχύει ο νέος νόμος περί αλλοδαπών, όπου πλέον η παραμονή των αλλοδαπών είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αδιαφορεί για την περίπτωση των tour leaders οι οποίοι εργάζονται μεν στην χώρα μας για την καλοκαιρινή περίοδο αλλά είναι ταυτόχρονα υπάλληλοι των ξένων τουριστικών γραφείων. Οι επιπτώσεις στον τουρισμό είναι μεγάλες γιατί, σύμφωνα με την Ένωση, στο μέσο της τουριστικής περιόδου γίνονται αλλαγές σε αυτούς τους υπαλλήλους με αποτέλεσμα να χρειάζονται εκπαίδευση από την αρχή. Αυτή όλη η διαδικασία αποτελεί ταλαιπωρία για τους τουρίστες που αμέσως αντιλαμβάνονται ότι οι tour leaders δεν είναι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι.

Η Ένωση δηλώνει ότι το θέμα είναι εν γνώσει του αρμοδίου υπουργείου εδώ και ένα χρόνο και παρόλο που τον Μάιο που μας πέρασε έγινε τροποποίηση του νόμου, το ζήτημα αυτό δεν συμπεριλήφθηκε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, οι tour operators του εξωτερικού να απειλούν με σταμάτημα των προγραμμάτων τους και ακυρώσεις για το υπόλοιπο της περιόδου, καθ όσον δεν θα είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς υπαλλήλους τους εδώ.

Το ζήτημα βέβαια δεν αφορά μόνο την Πιερία, αλλά όλη την Ελλάδα. Ο τουρισμός όμως της Πιερίας στηρίζεται στο συντριπτικό μεγαλύτερο ποσοστό του στις χώρες αυτές όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Πολωνία, και η Ρουμανία, για τις οποίες ισχύει ότι οι πολίτες τους έχουν το δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας το πολύ τρεις μήνες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024