Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Air Malta αλλάζει όψη και εκσυγχρονίζεται

Η Air Malta αλλάζει όψη και εκσυγχρονίζεται

Η αεροπορική εταιρία Air Malta υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την International Lease Finance Corporation, την Airbus, και την CFM International, για την ανανέωση του στόλου της τα […]

Η αεροπορική εταιρία Air Malta<.> υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την<...> International Lease Finance Corporation, την Airbus, και την CFM International, για την ανανέωση του στόλου της τα επόμενα τέσσερα με τεσσεράμιση χρόνια.

Η συμφωνία βασίζεται σε ένα πρωτοπόρο μοντέλο όπου συνδυάζονται η δυνατότητα του leasing και της αγοράς. Βάση της συμφωνίας η Air Malta έχει τη δυνατότητα να αποσύρει τον υπάρχοντα στόλο της και να διασφαλίσει ένα πιο σύγχρονο με βάση το leasing που όμως θα είναι σαν να τον έχει αγοράσει.

Οι στόχοι του νέου αυτού μοντέλου αγοροπωλησίας αεροπλάνων είναι η διασφάλιση δημιουργίας άμεσων εισροών χρημάτων για την αεροπορική εταιρία, η προστασία των σημερινών παγίων στοιχείων από πρώιμη απόσβεση, η απόκτηση ενός νέου ποιοτικού στόλους με μικρό κόστος, η βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της εταιρίας, και η επίτευξη υψηλής αποτελεσματικότητας.

Η Air Malta θα πουλήσει στην αμερικάνικη εταιρία εκμισθώσεων leasing ILFC τα δύο της A320-200s και τα τρία της B737-300s και θα εκμισθώσει με leasing 12 νέα αεροπλάνα τύπου Α320 για τα επόμενα 12 χρόνια. Έτσι η μέση ηλικία των αεροπλάνων της το Μάρτιο του 2008 που θα παραλάβει και το τελευταίο από τα νέα αεροπλάνα της θα μειωθεί κατά 2,7 χρόνια. Η Air Malta θα διαθέσει τα υπάρχοντα αεροπλάνα της σε μια περίοδο περίπου 3 χρόνων. Με το παραπάνω σχέδιο η εταιρία πετυχαίνει την πώληση των υπαρχόντων αεροπλάνων της σε πολύ καλή τιμή, ιδίως μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, και την απόκτηση με leasing 12 νέων αεροπλάνων με πολύ καλούς όρους.

Η συμφωνία αρχικά προέβλεπε ότι η Air Malta μπορούσε να διαλέξει μεταξύ της Airbus και της Boeing για τον τύπο των αεροπλάνων της. Όπως δήλωσε η εταιρία η επιλογή δεν ήταν εύκολη. Τελικά, η Air Malta διάλεξε της Airbus και έχει συμφωνηθεί να είναι 5 αεροπλάνα τύπου A320s και επτά A319s. Στο μέλλον, η εταιρία μπορεί να διαλέξει και αεροπλάνα τύπου A321. Τα A320-200 θα είναι 168 θέσεων, ενώ τα A319-100 θα είναι 141 θέσεων. Τα αεροπλάνα αυτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και το γεγονός ότι η Air Malta θα διαθέτει ένα τύπο αεροπλάνων στο μέλλον της εξασφαλίζει μεγάλες οικονομίες στην συντήρηση, στην εκπαίδευση, και στην καθημερινή λειτουργία των αεροπλάνων της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024