Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Ελλάδα σημειώνει επιτυχία στις κρατήσεις για το καλοκαίρι στην Βρετανική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιούλιος 2002, 00:00

Επιτυχία σημειώνει η χώρα μας στις κρατήσεις για το καλοκαίρι από την Βρετανική αγορά αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού τουριστικού τύπου σε<...>

σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Σύμφωνα με την έρευνα της ACNielsen που έγινε στα τέλη του Απρίλη, αλλά δόθηκε στην δημοσιότητα πρόσφατα, η Ελλάδα δείχνει την καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τους άλλους κοντινούς προορισμούς παρουσιάζοντας μόνο 2% πτώση στις κρατήσεις της για το καλοκαίρι του 2002, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2001.

Συγκεκριμένα, η Φλώριδα, αγαπημένος προορισμός διακοπών των Βρετανών παρουσιάζει πτώση -29%, η Κύπρος -19%, οι Βαλεαρίδες -16%, τα Κανάρια -14%, η Πορτογαλία -11%, η Κεντρική Ισπανία -10%, η Τουρκία -10%, ενώ η Καραϊβική παρουσιάζει άνοδο + 7%.

Ο ερευνητής της ACNielsen, κ. Terry McCarthy, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει πολύ ανταγωνιστικές τιμές, και έτσι κατάφερε να έχει πολύ μικρή πτώση. Οι κρατήσεις για την Τουρκία παρουσίαζαν πριν την 11η Σεπτεμβρίου αύξηση 41%, όμως τώρα είναι 10% κάτω, σε σχέση με το 2001. Η Βρετανική αγορά για την χειμερινή περίοδο παρουσιάζει πτώση 12%, ενώ για την καλοκαιρινή του 2002 παρουσιάζει πτώση της τάξεως του 9%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top