Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κρατική ολιγωρία στο θέμα της δυσφήμισης του Φαληρακίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιούλιος 2002, 00:00

Για αδράνεια στο θέμα της εκστρατείας δυσφήμησης του Φαληρακίου κατηγορεί το Υπουργείο Ανάπτυξης ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Α. Παυλίδης<...>

, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η οποία θα συζητηθεί την Τρίτη στη συνεδρίαση του Α’ Θερινού Τμήματος της Βουλής, μετά από απόφαση της διάσκεψης των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Η ερώτηση διατυπώθηκε ως εξής:

“Aπό τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2002 το Βρετανικό “κανάλι ITV2” παρουσίασε σε δεκάλεπτες τηλεοπτικές εκπομπές το

Φαληράκι<.> της Ρόδο<.>

υ ως περιοχή τουρισμού της ακολασίας των νέων. Παρόμοιες εκπομπές με δυσφημιστικό περιεχόμενο είχαν και τα “κανάλια” SMG, TV Productions, Granada Television, Sky Televizion. Παράλληλα, δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων (Daily Mail, Daily Miror, Mail on Sunday The Indipendent) εμφανίζουν το Φαληράκι ως τόπο βιασμού γυναικών και ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών. Αποκορύφωμα όλων αυτών η τελευταία εκπομπή του ITV2 με σχολιαστή τον περίφημο T. Mc Donald που περιέγραφε το Φαληράκι ως θέατρο της πλήρους αναρχίας και της απόλυτης ανηθικότητας. Συμπληρώνονται τα παραπάνω με Βρετανική “Οδηγία” που υποδεικνύει στους τουρίστες να αποφεύγουν το Φαληράκι για τους παραπάνω λόγους.

Σε όλη αυτή τη συκοφαντική επίθεση όχι μόνο κατά του Φαληρακίου αλλά κατ’ επέκταση της Ρόδου και της Ελλάδας γενικότερα, κυβερνητική αντίδραση ουσίας καμία. Μια άχρωμη ανακοίνωση εσωτερικής κατανάλωσης της περιφέρειας Ν. Αιγαίου μόνο και μόλις προχθές του υπουργείου Ανάπτυξης παράλληλες προς την απλή ενημέρωση από την Πρεσβεία μας στο Λονδίνο του εναγώνια πασχίζοντα να διαλύσει τα συκοφαντικά βρετανικά δημοσιεύματα δημάρχου κ. Ιατρίδη.

Δεδομένου ότι αυτή η εκστρατεία δυσφήμισης της περιοχής μας έχει αντίκτυπο αρνητικό σ’ όλη τη χώρα μας, ερωτάται ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης 1) Γιατί αδράνησαν απόλυτα οι υπηρεσίες του Υπουργείου του στην Ελλάδα και στην Αγγλία και άφησαν εκτεθειμένους σε συκοφαντικές καταγγελίες, όχι μόνον το Φαληράκι, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. 2) Γιατί δεν φρόντισε όπου απαιτείται ουσιαστικότερη κρατική παρουσία αυτή έγκαιρα να εμφανισθεί”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top