Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πτώση στην τουριστική κίνηση και στην Χαλκιδική

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Ιούλιος 2002, 00:00

Η πτώση στην τουριστική κίνηση στον νομό της Χαλκιδική<.>ς που άρχισε να φαίνεται από την αρχή της τουριστικής περιόδου τον<...>

Μάιο, συνεχίζεται ακόμα και τώρα. Τον Μάιο η πτώση ήταν περίπου 15%5, και έως τον Ιούνιο 10%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων η πτώση θα είναι σε πανελλαδικό επίπεδο κάνοντας το καλοκαίρι του 2002 αρκετά δύσκολο για τον ελληνικό τουρισμό.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, οι ξενοδόχοι του νομού αποφάσισαν να παραχωρήσουν σημαντικές εκπτώσεις από την αρχή της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Όπως επισημαίνεται σε τοπικά δημοσιεύματα η παρουσία της γερμανικής αγοράς που αποτελούσε την κινητήρια δύναμη για την άνοδο της τουριστικής κίνησης στο σύνολο της περιόδου, αναμένεται φέτος να μην δώσει την τονωτική ένεση στο σύνολο της σεζόν, αφού ήδη με βάση τα πρώτα στοιχεία, οι Γερμανοί τουρίστες είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Μάκης Αθανασόπουλος, είναι πρώιμο να ανακοινωθούν συγκεκριμένα ποσοστά, αλλά η τάση που επικρατεί είναι πτωτική.

Αλλά και οι Έλληνες τουρίστες που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας της τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική, φέτος εκτιμάται ότι δεν θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση. Ήδη από το Μάιο μέχρι τώρα η κίνηση των Ελλήνων κατέγραψε μείωση της τάξης του 17%.

Τέλος, στο εσωτερικό μέτωπο η έλευση του ευρώ, αλλά και προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει ο νομός, τόσο στο επίπεδο των οδικών έργων στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, όσο και στο πεδίο της υδροδότησης περιοχών με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, αποτελούν εμπόδια για την αναστροφή του κλίματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top