Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΠαρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό τα έργα του Πειραιά για το 2004

Παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό τα έργα του Πειραιά για το 2004

Τα έργα που θα γίνουν στον Πειραιά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 παρουσιάσθηκαν πρόσφατα στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στον ΟΛΠ. Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά […]

Τα έργα που θα γίνουν στον Πειραιά<.> ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 παρουσιάσθηκαν πρόσφατα στον πρωθυπουργό<…>, Κώστα Σημίτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στον ΟΛΠ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Πειραιάς το 2004 θα είναι ένας άλλος Πειραιάς. Η πόλη του Πειραιά θα αντιμετωπίσει με σχέδιο, πρόγραμμα, σύστημα την πρόκληση του 2004.

Αναλυτικά στην ομιλία του ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι τα έργα έχουν στόχο την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση όχι μόνο της πόλης, αλλά και της μείζονος περιοχής Πειραιά. ‘Στόχος είναι η ανάδειξη του πρώτου λιμένα της χώρας ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου και ενός από τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης’.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι νησιωτική χώρα, ο πρωθυπουργός είπε, ότι η κυβέρνηση έχει χαράξει μια νέα λιμενική πολιτική με κυρίαρχα στοιχεία τη ναυτιλία των μικρών αποστάσεων, την ένταξη των λιμένων και των νησιών στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, και την ενίσχυση των θαλασσίων μεταφορών κυρίως επειδή τα πλοία είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς φορτίων.

Επίσης, με βάση αυτή την πολιτική ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, θα είναι εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τα δέκα σημαντικότερα λιμάνια θα έχουν τη μορφή της Α.Ε., και τα Λιμενικά Ταμεία θα λειτουργούν ως δημοτικές επιχειρήσεις.

‘Ήδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδια ανάπτυξης των λιμένων της Μεσογείου για να υποδεχθούν τα εμπορεύματα που θα έρχονται από χώρες της Ασίας και κυρίως από την Κίνα, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Πρόκειται’, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, ‘ασφαλώς, για εξελίξεις που θα συμβούν μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, οι μεσογειακές χώρες θα πρέπει από τώρα να ετοιμάζονται γι’ αυτό. Να ετοιμάζονται δηλαδή κατά τέτοιο τρόπο που να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία σε νέες μορφές συναλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άλλες χώρες. Αυτός, λοιπόν, είναι ο λόγος για τον οποίο κοντά στη στρατηγική μας για την ανάπτυξη της χώρας προσθέσαμε και τη στρατηγική μας για τα λιμάνια της χώρας με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά. Στόχος μας ο Πειραιάς να καταστεί από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν το κέντρο βάρους – που δεν θα αργήσει και πολύ- θα μετατεθεί από τη δυτική ακτή της Ευρώπης προς τη Μεσόγειο’.

‘Ως Ολυμπιακό Λιμάνι ο Πειραιάς’, συνέχισε ο πρωθυπουργός, ‘θα φιλοξενήσει σε κρουαζιερόπλοια χιλιάδες επισήμους προσκεκλημένους. Γι’ αυτό και οι νέες υποδομές στο λιμάνι έχουν ως κύρια κατεύθυνση, την αισθητική ανάπλαση, τις περιβαλλοντικές υποδομές και τις υπηρεσίες ποιότητας. Κι αυτά παράλληλα με τα βασικά έργα ανάπτυξης όπως:

  • Οι νέοι επιβατηγοί σταθμοί
  • Η μετατροπή των δύο αποθηκών σε διεθνή ναυτιλιακά κέντρα
  • Η εγκατάσταση του ΥΕΝ στην Ακτή Βασιλειάδη
  • Η δημιουργία ξενοδοχείου στο Παλατάκι
  • Η μετατροπή του Σιλό σε Εθνικό Ναυτικό Μουσείο

Έργα που συνθέτουν την οικονομική μεγέθυνση με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.’

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024