Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΔΟΕ: Στόχος ο εντοπισμός της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας

ΣΔΟΕ: Στόχος ο εντοπισμός της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας

Με στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας στις τουριστικές επιχειρήσεις ξεκίνησε εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα το ΣΔΟΕ. Κατά τους ελέγχους, στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών μπαίνουν και […]

Με στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας στις τουριστικές επιχειρήσεις ξεκίνησε εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα το ΣΔΟΕ<.><...>. Κατά τους ελέγχους, στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών μπαίνουν και τα βιβλία των τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Οι έλεγχοι θα αφορούν κυρίως τα ξενοδοχεία, τα κέντρα διασκέδασης, τα τουριστικά γραφεία, τα μπαρ και τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και σκαφών.

Ενδεικτικό της έμφασης που αποδίδουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης στην αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής είναι και το γεγονός ότι, μόνο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΣΔΟΕ έχει προγραμματίσει πάνω από 2.700 εξονυχιστικούς ελέγχους μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αντίστοιχη διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.

Οι ανατιμήσεις στην αγορά προκαλούν πονοκεφάλους στο οικονομικό επιτελείο, καθώς οι αυξήσεις, ιδίως στα θέρετρα, είναι κατά περιπτώσεις τόσο μεγάλες, ώστε “εξατμίζουν” τη θετική επίπτωση των θερινών εκπτώσεων στον πληθωρισμό. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει προγραμματίσει τη διενέργεια περίπου 24.000 ελέγχων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης δίδει ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της τιμολόγησης εποχιακών προϊόντων, όπως τα εμφιαλωμένα νερά, τα παγωτά, αλλά και τα υπόλοιπα είδη ευρείας κατανάλωσης, αποσκοπώντας στη συγκράτηση τυχόν ανατιμήσεων, που θα εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024