Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΒραβείο στην Celebrity Cruises για περιβαλλοντική πολιτική

Βραβείο στην Celebrity Cruises για περιβαλλοντική πολιτική

Η ναυτιλιακή εταιρία Celebrity Cruises βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ακτοφυλακή με το βραβείο ‘2002 William M. Benkert for Environmental Excellence’ για την συνεισφορά της στα προγράμματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. […]

Η ναυτιλιακή εταιρία Celebrity Cruises<.> βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ακτοφυλακή με το βραβείο<...> ‘2002 William M. Benkert for Environmental Excellence’ για την συνεισφορά της στα προγράμματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει τη συμβατότητα των προγραμμάτων των εταιριών με τους διεθνείς κανονισμούς, όσον αφορά τη σωστή διαχείριση από μέρους των εταιριών τόσο των πλοίων όσο και των εγκαταστάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή επέλεξε φέτος εταιρίες από οχτώ Πολιτείες των ΗΠΑ για να δώσει τα αντίστοιχα βραβεία. Από όλες τις εταιρίες που βραβεύτηκαν, μόλις δύο συγκέντρωσαν περισσότερες προϋποθέσεις από την Celebrity.

“Αισθάνομαι υπερήφανος για το επίτευγμα αυτό”, τόνισε ο πρόεδρος της Celebrity κ. Jack Williams και προσέθεσε ότι “Για την εταιρεία αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό, αφού μας το έδωσε η Αμερικανική Ακτοφυλακή, η οποία επιθεωρεί τις δραστηριότητές μας σε καθημερινή βάση”.

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή για να βραβεύσει την Celebrity Cruises διαπίστωσε τα εξής:

  • Είναι η πρώτη εταιρία κρουαζιερόπλοιων που χρησιμοποιεί για τα πλοία της αεροστρόβιλους. Τα τέσσερα πλοία της εταιρίας, με το σύστημα αυτό μειώνουν τις εκπομπές καυσαερίων κατά 90%.
  • Απέκτησε για όλο τον στόλο της πιστοποιητικό περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά ISO 14001.
  • Έχει στον στόλο της τα πρώτα πλοία που πήραν πιστοποίηση περιβαλλοντικής προστασίας από τον Lloyd’s Register.
  • Επένδυσε σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, αξίας άνω των 3 εκατ. δολαρίων, επεξεργασίας λυμάτων στα πλοία “Mercury” και “Galaxy”.
  • Επένδυσε 10 εκατ. δολαρίων για τη βελτίωση της απόδοσης των μηχανών με παράλληλη μείωση των ρύπων.
  • Εγκατέστησε πλήρες πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας στο σύνολο του στόλου της.
  • Δημιούργησε θέση υπευθύνου περιβαλλοντικής διαχείρισης για όλο το στόλο της.
  • Εγκατέστησε κλειστά κυκλώματα Perc στα πλοία της, τα οποία εξουδετερώνουν τα χημικά καθαρισμού σε ασφαλή για την αποβολή τους επίπεδα.
  • Έχει εφαρμόσει ένα πρόγραμμα διατήρησης της ενέργειας, το οποίο σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των πληρωμάτων, έχει μειώσει την κατανάλωση των καυσίμων κατά 5,5%, με αποτέλεσμα τα έξοδα για ναυτιλιακά καύσιμα να έχουν μειωθεί κατά 14 εκατ. δολάρια.
  • Έχει συνεισφέρει πάνω από 4,9 εκατ. δολάρια σε 34 οργανώσεις που δραστηριοποιούνται με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
  • Ανώτερα στελέχη της εταιρίας συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια οργανισμών όπως, The National Audubon Society, The Nature Conservatory, και στον World Wildlife Federation.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024