Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο προσωπικό της DNATA CARGO αποδεικνύει ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Το προσωπικό της DNATA CARGO αποδεικνύει ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Οι υπάλληλοι φόρτωσης τους Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι έχουν αποδείξει ότι είναι φίλοι του περιβάλλοντος ξεπερνώντας τους στόχους για μείωση της χρήσης πόρων όπως νερού, ηλεκτρισμού και χαρτιού. Το μυστικό […]

Οι υπάλληλοι φόρτωσης τους Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι έχουν αποδείξει ότι είναι φίλοι του περιβάλλοντος ξεπερνώντας τους στόχους για<...> μείωση της χρήσης πόρων όπως νερού, ηλεκτρισμού και χαρτιού.

Το μυστικό τους, όπως δηλώνουν, είναι η συνεχής ευαισθητοποίηση μέσω συναντήσεων σε επίπεδο διοίκησης, εποπτείας και προσωπικού και εκστρατειών με αφίσες σε όλο το χώρο εργασίας.

Όλο το προσωπικό απασχολείται από την Dnata Cargo, μέλος του Ομίλου της Emirates<.>, και διαχειριστής φορτίου στον τερματικό σταθμό του Dubai Air Cargo Village και στους δορυφορικούς τερματικούς σταθμούς του Αεροδρομίου του Ντουμπάι και των Ελεύθερων Ζωνών Jebel Ali.

Το 2000 η εταιρίας πιστοποιήθηκε κατά το διεθνές πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001. Το 2001, το πρώτο άρτιο έτος λειτουργίας κατά την πιστοποίηση, το προσωπικό ξεπέρασε τους στόχους που είχαν τεθεί για μείωση της κατανάλωσης πολύτιμων πόρων. Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν η εταιρία ελέγχθηκε από την Bureau Veritas Quality International (BVQI), που είχε πιστοποιήσει την Dnata Cargo το 2000.

Το χρησιμοποιημένο χαρτί προς ανακύκλωση της Dnata Cargo συλλέγεται κάθε μήνα από τη Union Paper Mills. Στη διάρκεια του 2001, το προσωπικό συνέλεξε πάνω από 15 τόνους. Ο στόχος για χρήση χαρτιού ανά υπάλληλο ήταν 19 κιλά και πέτυχαν χρήση 16 κιλών.

Δύο ακόμη εξελίξεις οδηγούν την εταιρία προς μειωμένη χρήση χαρτιού. Το τμήμα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Dnata Cargo εισήγαγε το Q- Pulse, το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό που διαχειρίζεται όλα τα σχετικά με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας έγγραφα. Διαδικασίες, οδηγίες και εγχειρίδια τώρα εκδίδονται, αναθεωρούνται και εγκρίνονται ηλεκτρονικά.

Το Φορτωτικό Κέντρο της Emirates, που οργανώθηκε και διευθύνεται για την πρώτη του χρονιά από την Dnata Cargo, διαθέτει ηλεκτρονικά τερματικά χειρός. Με βάρος 620 γρ., τα ηλεκτρονικά τερματικά χειρός αντικαθιστούν το παλιό σύστημα, με το οποίο έντυπα σε χαρτί περνούσαν από τμήμα σε τμήμα πριν οι πληροφορίες καταγραφούν σε υπολογιστές. Χάρη στα ηλεκτρονικά τερματικά, οι πληροφορίες τώρα διακινούνται μέσω ραδιοσυχνότητας.

Σε όλους τους φορτωτικούς τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου του Ντουμπάι, που διευθύνονται από την Dnata (στον κύριο φορτωτικό τερματικό σταθμό, στο Φορτωτικό Κέντρο της Emirates και στην Ελεύθερη Ζώνη του Κέντρου Διαμετακόμισης του Αεροδρομίου του Ντουμπάι), η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων αποτελεί άλλη μία επιτυχία.

Ο στόχος για κατανάλωση βενζίνης ήταν 0,0113 γαλόνια ανά τόνο φορτίου και το προσωπικό πέτυχε 0,0078. Για το πετρέλαιο, ο στόχος ήταν 0,00779 γαλόνια ανά τόνο φορτίου και το προσωπικό πέτυχε 0,07777.

Για την κατανάλωση νερού στο δορυφορικό σταθμό της Dnata Cargo στην Ελεύθερη Ζώνη Jebel Ali, τέθηκε στόχος 1.305 γαλόνια ανά υπάλληλο. Το προσωπικό πέτυχε 801!

Στην Ελεύθερη Ζώνη του Κέντρου Διαμετακόμισης στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ο στόχος για την κατανάλωση ηλεκτρικού ήταν 4,61 κιλοβάτ ανά τόνο φορτίου. Το προσωπικό κατάφερε να περιορίσει στο μισό σχεδόν αυτή την ποσότητα, με 2,95 κιλοβάτ ανά τόνο φορτίου.

Η περιβαλλοντική εκστρατεία διευθύνεται από το τμήμα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Dnata Cargo, που οργανώνει δύο συναντήσεις το μήνα με όλους τους διευθυντές, για την επιθεώρηση της προόδου. Με τη σειρά τους οι επικεφαλής των τμημάτων οργανώνουν τις δικές τους συναντήσεις με τους επόπτες τους για να τους ενημερώσουν, να επιθεωρήσουν τα στοιχεία και να συζητήσουν περαιτέρω βελτιώσεις.

Ο Ramesh Mamidala, Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Cargo, δήλωσε: “Συχνές, τακτικές συναντήσεις εξασφαλίζουν ότι όλοι, από την ανώτερη διοίκηση και κατεβαίνοντας τις βαθμίδες εμπλέκονται και ότι η πρόοδος επιθεωρείται συνεχώς. Ποτέ δεν αφήνουμε το θέμα του περιβάλλοντος να ξεχαστεί”.

Αφίσες και πανό εκπαιδεύουν και ενισχύουν την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά το προσωπικό δεν εφαρμόζει τις αρχές του μόνο στη δουλειά. Συμμετείχε με ενθουσιασμό τα σαββατοκύριακα και σε εκστρατείες καθαρισμού του Δήμου του Ντουμπάι και της κυβέρνησης των ΗΑΕ.

Ο στόχος του πιστοποιητικού περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001, είναι η προστασία των πόρων, η ελαχιστοποίηση της χρήσης τους και η έμφαση στην ανακύκλωση.

“Η επιτυχία του προσωπικού της Dnata Cargo είναι ενδεικτική της διαφοράς που μπορεί να κάνει ο καθένας με λίγη περισσότερη ευαισθητοποίηση”, δηλώνει ο κ. Mamidala.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024