Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροστασία ζήτησε η US Airways από τους πιστωτές της αναζητώντας την αναδόμηση της

Προστασία ζήτησε η US Airways από τους πιστωτές της αναζητώντας την αναδόμηση της

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Αμερικής, η US Airways, επικαλέσθηκε το άρθρο 11 του αμερικανικού νόμου περί πτωχεύσεων και ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της. Η εταιρία, που […]

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Αμερικής, η US Airways<.>, επικαλέσθηκε το άρθρο 11 του<...> αμερικανικού νόμου περί πτωχεύσεων και ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της.

Η εταιρία, που αντιμετωπίζει σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα, μετά από αυτή την κίνηση βρίσκεται μόλις ένα στάδιο πριν από την πτώχευση.

Η ανακοίνωση της ίδιας της εταιρίας αναφέρει ότι η Us Airways θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής της αναδιάρθρωσης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβολο της κ. David Siegel ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά. Όλες οι πτήσεις της και τα προγράμματα της, όπως αυτό των μιλίων, θα λειτουργήσουν χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Στόχος της είναι να μειωθούν ορισμένα κόστη, από τους ιδιοκτήτες των αεροπλάνων που έχει νοικιάσει με την μέθοδο του leasing, και από διάφορους πιστωτές της τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2003, ώστε η εταιρία να γυρίσει στην κερδοφορία.

Η US Airways, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου άρχισε να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Το πρώτο τρίμηνο του 2002 εμφάνισε ζημιές ύψους 269 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών 171 εκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο πριν και με τριμηνιαίο κύκλο εργασιών 1,7 δισ, δηλαδή 22,7% κάτω από την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Τα πάγια της εταιρίας είναι περίπου 7,81 δισ. δολάρια, ενώ οι υποχρεώσεις της πλησιάζουν τα 7,83 δισ. δολάρια.

Η US Airways έχει επιβεβαιώσει τον δανεισμό 500 εκατ. Δολαρίων από ένα όμιλο που αποτελείται από την Credit Suisse First Boston, την Bank of America Corp., και το Texas Pacific Group. Σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει την θέση της η εταιρία ανακοίνωσε ότι το Texas Pacific Group είναι πρόθυμο να παρέχει 200 εκατ. δολάρια σε επενδύσεις, ποσό που η US Airways πιστεύει ότι μαζί με το 1 εκατ. δολάρια ενισχυτικό δάνειο που έχει ήδη λάβει εγγυάται την αποδοχή της στο Air Transportation Stabilisation Board (ATSB). Αυτή η στρατηγική, που αναμένει το ‘πράσινο φως’ από τις δικαστικές αρχές, θα οδηγήσει στην κατοχή του 38% της US Airways από το Texas Pacific Group. Έτσι το Texas Pacific Group θα έχει το δικαίωμα να βάλει δικά του μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, όταν αυτή ανακάμψει. Ο κ. Richard P. Schifter μέτοχος του Texas Pacific Group ανακοίνωσε ότι “αυτή τη δύσκολη στιγμή για την αεροπορική βιομηχανία έχουμε εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες της διοίκησης και του προσωπικού της US Airways που καταβάλλουν για να βελτιώσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας. Ο χρόνος που δίνεται από το Άρθρο 11 του νόμου για την αναδόμηση της εταιρίας είναι πολύ σύντομος. Περιμένουμε να τελειώσουν οι τυπικές διαδικασίες ώστε μαζί με την ATSB, με της συνεισφορά των κεφαλαίων μας, και την εμπειρία μας να συμβάλουμε στην μακροχρόνια κερδοφορία της US Airways”.

Υπενθυμίζουμε ότι η US Airways ήταν η εταιρία εκείνη που κτυπήθηκε πιο πολύ από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Το παρατεταμένο κλείσιμο του αεροδρομίου Washington Reagan National Airport, τα υψηλά ασφάλιστρα, η οικονομική ύφεση, και η μείωση του επιβατικού κοινού, συνέβαλαν στις μεγάλες ζημιές που παρουσιάζει η εταιρία. Ο κ. Siegel ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρία τον Μάρτιο του 2002 με στόχο να ανατρέψει την ζημιογόνα κατάσταση και να μειώσει τις ζημιές των τεσσάρων προηγούμενων τετραμήνων που ξεπερνούσαν τα 1,5 δισ. δολάρια. Μετά από στρατηγικά σχέδια, που αναμόρφωσαν την λειτουργία και τα οικονομικά της εταιρίας, η εταιρία ξεκίνησε την εφαρμογή ενός νέου σχεδίου για αναδόμηση που έχει τρία στάδια, την βελτίωση της ρευστότητας, την αύξηση των εσόδων, και την μείωση του κόστους. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρία θα είναι σε θέση να επωφεληθεί τα ανταγωνιστικά της δυνατά σημεία και να γυρίσει στην κερδοφορία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024