Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Συμβουλεύει τους παραθεριστές για τα κρούσματα αισχροκέρδειας

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Συμβουλεύει τους παραθεριστές για τα κρούσματα αισχροκέρδειας

Τα συχνά κρούσματα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και καταγγέλλονται από τουρίστες/καταναλωτές οδήγησε τις ενώσεις προστασίας καταναλωτών να προβούν στην καταγραφή και παροχή συμβουλών προς τους Έλληνες […]

Τα συχνά κρούσματα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και καταγγέλλονται από τουρίστες/καταναλωτές οδήγησε<...> τις ενώσεις προστασίας καταναλωτών να προβούν στην καταγραφή και παροχή συμβουλών προς τους Έλληνες κυρίως παραθεριστές προκειμένου να προστατευθούν από τα φαινόμενα αυτά.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, ΚΕ.Π.ΚΑ.<.>, έφτιαξε έναν κατάλογο απλών συμβουλών με τις οποίες συμβουλεύει τους παραθεριστές ώστε να αποφεύγουν τα κρούσματα αισχροκέρδειας και να προστατεύονται από τις μη ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, προτρέπει τους παραθεριστές να:

  • Ελέγχουν πάντα την καθαριότητα του χώρου, στον οποίο πρόκειται να διανυκτερεύσουν ή να γευματίσουν.
  • Ζητάνε πάντοτε να τους δοθεί ο τιμοκατάλογος (καταλύματος, εστιατορίου, καφετέριας, χώρου διασκέδασης) πριν να παραγγείλουν.
  • Ζητάνε πάντα την απόδειξη πληρωμής πριν πληρώσουν.
  • Σε περίπτωση που ο καταστηματάρχης δείξει απροθυμία να ανταποκριθεί στις παραπάνω λογικές απαιτήσεις ή σε περίπτωση που οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές, πρέπει να φύγουν από τον συγκεκριμένο χώρο και εξυπηρετηθούν από άλλη επιχείρηση.
  • Σε περίπτωση που το κατάλυμα στο οποίο διανυκτερεύουν, δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνήσει, να καταγγείλουν το γεγονός στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και στο τέλος να αρνηθούν την πληρωμή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί τους καταναλωτές να καταγγέλλουν οποιοδήποτε περιστατικό αισχροκέρδειας στα τηλέφωνα: 0310233333, 0801-11-17200 (με αστική χρέωση).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024