Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κλειδί για την ανάπτυξη του νομού Ιωαννίνων ο οικοτουρισμός

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Αύγουστος 2002, 00:00

Τον οικοτουρισμό θεωρεί ως κλειδί για την ανάπτυξη του νομού Ιωαννίνων ο υποψήφιος νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης σε<...> πρόσφατες δηλώσεις του. Ο κ. Καχριμάνης αναλύει συστηματικά την πρότασή του για Αειφόρο Ανάπτυξη στα Ιωάννινα<.>

στις συναντήσεις και τις επαφές που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες. Ιδιαίτερα, για τον τομέα του Οικοτουρισμού τόνισε ότι “Φέτος-έτος οικοτουρισμού- πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή.

Μελετώντας την παράδοση, με σεβασμό το περιβάλλον, μπορούμε να χαράξουμε εκείνες τις πολιτικές που θα βοηθήσουν για την αναγέννηση του νομού Ιωαννίνων, να δημιουργήσουμε τις υποδομές ώστε οι νέοι να μην εγκαταλείπουν τη γενέθλια γη και πολλοί απόδημοι να επιστρέψουν”.

“Τα ήθη, τα έθιμα, ο τρόπος ζωής, ο πολιτισμός μπορούν να γίνουν το κλειδί για την ανάπτυξη του νομού Ιωαννίνων” τόνισε ο κ. Καχριμάνης και συνέχισε: “Πρέπει να δρομολογηθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες στον πρωτογενή τομέα (δάσος, κτηνοτροφία, γεωργία) και να δημιουργηθούν μικρές μονάδες για την παραγωγή και την τυποποίηση τοπικών προϊόντων (τυροκομικά, κρασί, τσίπουρο και άλλα).

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, το οποίο σήμερα απουσιάζει από το νομό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top