Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΑνωμερίτης: Εντός του Οκτωβρίου αρχίζουν τα έργα υποδομής και ανάπλασης του Λιμένος Πειραιά

Ανωμερίτης: Εντός του Οκτωβρίου αρχίζουν τα έργα υποδομής και ανάπλασης του Λιμένος Πειραιά

Εντός του Οκτωβρίου αρχίζουν τα έργα υποδομής και ανάπλασης όλου του Λιμένος Πειραιά όπως υπόγεια δίκτυα απόβλητων, ηλεκτρισμού, οπτική ίνα, έργα που θα γίνουν κυρίως για το μέρος εκείνο του […]

Εντός του Οκτωβρίου αρχίζουν τα έργα υποδομής και ανάπλασης όλου του Λιμένος Πειραιά<.> όπως υπόγεια δίκτυα απόβλητων, ηλεκτρισμού, οπτική<…> ίνα, έργα που θα γίνουν κυρίως για το μέρος εκείνο του Λιμανιού το οποίο θα υποδεχθεί τα κρουαζιερόπλοια, ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης στα εγκαίνια του νέου επιβατηγού σταθμού της Ακτής Βασιλειάδη.

Ο κ. Ανωμερίτης επίσης τόνισε ότι ‘με τη λειτουργία της Ακτής Βασιλειάδη και τη μεταφορά των πλοίων της γραμμής Δωδεκανήσου, αποσυμφορίζεται η Ακτή Μιαούλη και το κέντρο του Πειραιά, από ένα μεγάλο όγκο. Με τους εσωτερικούς λεωφορειόδρομους του ΟΛΠ θα διευκολύνεται η διακίνηση των επιβατών.

Η νέα προβλήτα, από την οποία θα διακινούνται από αύριο τα πλοία της γραμμής Δωδεκανήσου, βρίσκεται στην αριστερή είσοδο του λιμανιού (Ακτή Βασιλειάδη), καταλαμβάνει έκταση 40 στρεμμάτων και έχει θέσεις για 6 έως 8 πλοία. Το έργο, του οποίου το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 13 εκατ. Ευρώ, διαθέτει δύο ανισόπεδους κόμβους εισόδου-εξόδου για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ξεχωριστή είσοδο για φορτηγά αυτοκίνητα και τεράστιους χώρους για parking αυτοκινήτων, φορτηγών, ταξί και επισκεπτών. Στον χώρο αυτό θα ανεγερθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2003 και ξεχωριστός επιβατηγός σταθμός, ο οποίος θα συνδέεται με λεωφορεία του ΟΛΠ, μέσω του εσωτερικού δακτυλίου του λιμένος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024