Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Neckermann και Thomas Cook στην Πιερία

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Σεπτέμβριος 2002, 00:00

Ένα σημαντικότατο βήμα προσέλκυσης τουριστών και γενικότερης ανάπτυξης του τουρισμού στην Πιερία<.> πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή της σύμβασης<...>

ανάμεσα σε τουριστικούς πράκτορες της Πιερίας και αντιπροσώπων των εταιριών Neckermann και Thomas Cook, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομού Πιερίας. Η συνεργασία επετεύχθη με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης κ. Παπαστεργίου συνάντησε τον Γενικό Διευθυντή Βορείου Ελλάδος της εταιρίας κ. Παύλο Μούτση τον οποίο και ευχαρίστησε για την συνεργασία του. Ο Νομάρχης σε δηλώσεις του τόνισε “μετά από προσπάθειες και συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού της Πιερίας, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σ’ όλους τους πολίτες της Πιερίας, ότι υπογράφτηκε μία ιδιαίτερα σημαντική σύμβαση για τον τουρισμό, η σημαντικότερη της τελευταίας πενταετίας. Θα συμβάλει σίγουρα στην ποιοτική αναβάθμιση, καθώς πρόκειται για τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου, αλλά και γενικότερα στη διεύρυνση της τουριστικής αγοράς. Η σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα περιλαμβάνει για πρώτη φορά στην Πιερία 500 κλίνες για την προσεχή σεζόν που ξεκινά από την 1η Μαΐου και διαρκεί μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, γεγονός που θα ανακουφίσει τον τοπικό τουρισμό από τις αρνητικές συνέπειες του κλεισίματος του οδικού άξονα της Γιουγκοσλαβίας. Είναι φανερό ότι δρέπουμε τους καρπούς των κοινών προσπαθειών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και όλων των φορέων για την αναβάθμιση του τουρισμού που μαζί με την γεωργία αποτελούν τους κεντρικούς άξονες ανάπτυξης της Πιερίας. Οι κακές εποχές πέρασαν. Τώρα βρισκόμαστε στην ανηφόρα της ανάπτυξης, στις καλές εποχές”.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Πιερίας  στην έκθεση της Φρανκφούρτης που θα γίνει το Νοέμβριο, με δικό της περίπτερο, μέσω του τουριστικού γραφείου “Neckermann”. Για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής θα συγκληθεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής. Ο Νομάρχης έκανε επίσης αναφορά στο έντυπο του “Neckermann” το οποίο κυκλοφορεί παγκοσμίως. Στο έντυπο αυτό αφιερώνεται μέρος στην Πιερία, προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου και την παροχή υπηρεσιών των τουριστικών μονάδων.
Από την πλευρά του ο κ. Μούτσης ανέφερε πως “επιλέξαμε την Πιερία ως καινούργιο προορισμό της Βόρειας Ελλάδας καθώς συνδυάζει μοναδικά το βουνό με την θάλασσα, κάτι το οποίο ζητά η Γερμανική αγορά. Το πρόγραμμα αρχίζει την 1η Μαΐου με απευθείας πτήσεις από τη Γερμανία και ελπίζουμε ότι σε λίγα χρόνια θα διευρυνθεί η συνεργασία μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top