Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Σεπτέμβριος 2002, 00:00

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων ενίσχυσης που είχαν υποβάλει μέχρι 15-05-2002 οι τουριστικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων στο<...> πλαίσιο δυο προγραμμάτων ενίσχυσης του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ<.>

) του Γ‘ΚΠΣ, που σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή ο ΕΟΤ. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μικρών Καταλυμάτων και το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Σε σύνολο 1.662 υποβληθεισών προτάσεων και των δυο προγραμμάτων, οι 1.506 ήσαν έγκυρες και εξ αυτών βρέθηκαν να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις συνολικά 1.111 προτάσεις (ποσοστό 74%). Οι προτάσεις αυτές σύντομα θα λάβουν και την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής Αξιολόγησης, ώστε να ενταχθούν και να αρχίσει η χρηματοδότηση τους, ενώ οι υπόλοιπες 378 προτάσεις παραπέμπονται σε νέα αξιολόγηση ή επανέλεγχο σύμφωνα με τους όρους των σχετικών προγραμμάτων.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΤ τονίζεται ότι ο αριθμός των προτάσεων που απορρίπτονται είναι ιδιαίτερα χαμηλός (17 σε σύνολο 1.506 έγκυρων προτάσεων). Εν τω μεταξύ, 304 νέες προτάσεις έχουν υποβληθεί από τις 15-05-2002 μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα προωθηθούν για έγκριση πριν από τα τέλη του έτους.

Τέλος, το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μικρών Καταλυμάτων έχει υπερκαλύψει, σε σύνολο προϋπολογισμών των προτάσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, το ποσό των 71,5 εκατ. ευρώ που αναμενόταν να διατεθεί μέχρι τα τέλη του 2003 και ήδη προωθείται συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top