Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Με δύο δρομολόγια ημερησίως θα εξυπηρετούνται τον χειμώνα οι Βόρειες Σποράδες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Σεπτέμβριος 2002, 00:00

Τους Δημάρχους και εκπροσώπους φορέων των νήσων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου συνάντησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας<...> κ. Γιώργος Ανωμερίτης, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του ΥΕΝ<.>

, προκειμένου να συνεξετάσουν τα θέματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τις Β. Σποράδες, τα οποία έθεσαν στο ΥΕΝ.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διαβεβαίωσε τους φορείς ότι καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα τα νησιά θα εξυπηρετούνται με δύο δρομολόγια ημερησίως, όπως ζητούν οι φορείς, συν υδροπτέρυγα.

Υπουργός και φορείς συμφώνησαν, όπως μέχρι την επόμενη Τετάρτη, διαμορφωθεί ένα πακέτο μέτρων το οποίο θα προσπαθεί να εξισορροπήσει τις επιμέρους ανάγκες των νησιών, πακέτο το οποίο θα γνωστοποιήσει στους Δημάρχους.

Από τη συζήτηση η οποία διεξήχθη, έγινε κατανοητό ότι τα προβλήματα προέρχονται από  τις ανόμοιες λιμενικές υποδομές των τεσσάρων λιμένων (Σκιάθου, Λουτρακίου, Σκοπέλου, Αλοννήσου), αφού η Σκιάθος και η Σκόπελος μπορούν να δεχτούν και μεγάλα πλοία, ενώ το Λουτράκι (Γλώσα) και Αλόννησος μόνο μεσαία.

Ο υπουργός επίσης ενημέρωσε για τα δεδομένα της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία δεν προέκυψαν προβλήματα ποσοτικά σε θέματα εξυπηρέτησης.

Παρόλα αυτά όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία των Λιμεναρχείων, κατά τη φετινή θερινή περίοδο:

  • Τα νησιά εξυπηρετήθηκαν από τα πλοία:
  • JET-FERRY 1, ΜΑΚΕΔΩΝ, ΕΞΠΡΕΣ ΧΑΡΟΥΛΑ (μέχρι 12/7), ΛΗΜΝΟΣ και Υδροπτέρυγα (Δελφίνια) από Αγ. Κων/νο, Βόλο και Θεσ/νίκη.
  • Με τα Υδροπτέρυγα κατά το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου εκτελέσθηκαν 1.337 δρομολόγια, τα οποία μετέφεραν 174.590 επιβάτες, με πληρότητα για μεν τον Ιούνιο 44,70%, τον Ιούλιο 44,30% και τον Αύγουστο 57%.
  • Με τα συμβατικά πλοία για το ίδιο διάστημα έγιναν 492 δρομολόγια, τα οποία μετέφεραν 155.575 επιβάτες, 27.375 ΙΧ, 5.163 Φ/Γ και 4.827 δίκυκλα. Τα ποσοστά πληρότητας των επιβατών ήταν 26,5% για τον Ιούνιο, 46,2% τον Ιούλιο και 60% τον Αύγουστο. Τα ποσοστά πληρότητας αυτοκινήτων ήταν 78% τον Ιούνιο, 81,2% τον Ιούλιο και 99% τον Αύγουστο.
  • Το ταχύπλοο JET-FERRY 1 εκτέλεσε 112 δρομολόγια, 43.841 επιβιβασθέντες και 37.664 αποβιβασθέντες, με πληρότητα 22% τον Ιούνιο, 53% τον Ιούλιο και 62% τον Αύγουστο.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά τον Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο εκτελέσθηκαν 1.941 δρομολόγια, τα οποία μετέφεραν 411.670 επιβάτες.

Τέλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διαβεβαίωσε τους φορείς ότι για την περίοδο μετά την απελευθέρωση την 01.11.2002, έχουν ήδη υποβάλει αίτηση  για τη γραμμή (α) Βόλου - Σποράδων το Ε/Γ Ο/Γ “ΕΞ. Χαρούλα”, το οποίο μετά τη σοβαρότατη βλάβη  που υπέστη, θα επανέλθει εντός του Οκτωβρίου και (β) Αγ. Κωνσταντίνου - Σποράδων το Ε/Γ - Ο/Γ “JET - FERRY 1”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top