Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΟ κλάδος της κρουαζιέρας γνωρίζει μεγάλη άνθιση

Ο κλάδος της κρουαζιέρας γνωρίζει μεγάλη άνθιση

Ο κλάδος της κρουαζιέρας φαίνεται να έχει ανακάμψει τελείως από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, και να σημειώνει μεγάλο αριθμό επιβατών για το 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cruise […]

Ο κλάδος της κρουαζιέρας φαίνεται να έχει ανακάμψει τελείως από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, και να σημειώνει μεγάλο αριθμό επιβατών για<...> το 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία της Cruise Lines International Association, CLIA<.>.

Η Ένωση CLIA, που αντιπροσωπεύει 23 εταιρίες κρουαζιέρας της Βορείου Αμερικής και 17.000 συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία, ανακοίνωσε ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2002 υπήρξε αύξηση 3,8% στον αριθμό των επιβατών σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2001. Περισσότεροι από 3,6 εκατ. Βορειοαμερικάνοι έκαναν κρουαζιέρα μέσα στο 2002, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα το 2001 ήταν 3, εκατ. οι Βορειοαμερικάνοι που διάλεξαν αυτό το είδος διακοπών. Με βάση αυτά τα στοιχεία ο κλάδος της κρουαζιέρας, πιστεύουν οι ειδικοί, θα φθάσει το στόχο του για το 2002, τους 7,4 εκατ. Βορειοαμερικανών επιβατών.

Ο πρόεδρος της CLIA ο κ. Mark Conroy δήλωσε ότι ‘Το γεγονός ότι το κοινό έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στην κρουαζιέρα είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Βέβαια αυτό έχει προέλθει από την σκληρή δουλειά και την επιμονή των εργαζομένων στον κλάδο, όπως επίσης, και των τουριστικών πρακτόρων όλη αυτή την δύσκολη περίοδο. Έχουν γίνει πολλές διορθωτικές κινήσεις στις διαδικασίες ασφάλειας και έχουμε αναθεωρήσει πολλά δρομολόγια, αλλά έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε στους επιβάτες μας το ίδιο ποιοτικό προϊόν με αποτέλεσμα όχι μόνο να τους ευχαριστούμε αλλά και να τους ενθουσιάζουμε. Οι πρόσφατες οικονομικές εκθέσεις δείχνουν ότι οι εταιρίες με κρουαζιέρες συνεχίζουν να είναι δυνατές στην αγορά, και να παρουσιάζουν ελάχιστα πιο χαμηλά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο του 2002, όπως και μεγάλη πληρότητα’.

Πολλές από τις εταιρίες που είχαν αλλάξει τα δρομολόγια τους μετά την 11η Σεπτεμβρίου ξαναγυρίζουν την Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Μεσόγειο το 2003, ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις των επιβατών τους. Και εκείνες που ξεκινούσαν από τα λιμάνια της Βορείου Αμερικής και είχαν αλλάξει προσανατολισμό, γυρίζει επίσης.

Οι κρουαζιέρες προσφέρουν ασφάλεια γιατί τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πολύ αυστηρά, υποστηρίζει η CLIA. Οι βαλίτσες ελέγχονται 100% με ειδικά συστήματα, όπως και οι ταυτότητες των επιβατών. Τα κρουαζιερόπλοια όλο και αυξάνοντας σε αριθμό και όπως υπολογίζεται από το Φθινόπωρο του 2002 ως το τέλος του 2003 άλλα 20 κρουαζιερόπλοια θα ενταχθούν στο δυναμικό της CLIA. Ο κλάδος συνεχίζει να γνωρίζει άνθιση και το μέλλον του φαίνεται λαμπρό. Όπως δηλώνουν ιθύνοντες της CLIA το γεγονός αυτό οφείλεται και στην εμπιστοσύνη και στενή συνεργασία που υπάρχει με τους τουριστικούς πράκτορες, από τους οποίους οι εταιρίες λαμβάνουν το 95% των κρατήσεων τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024