Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ρολάνδης: Η Κύπρος είναι ένας από τους ακριβότερους προορισμούς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Σεπτέμβριος 2002, 00:00

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Νίκος Ρολάνδης σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ<.>), αφού τόνισε την αβεβαιότητα<...>

που υπάρχει για τον χειμερινό τουρισμό της χώρας, είπε χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς, με διαφορά μέχρι και 45% από άλλες χώρες.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο υπουργός έκανε έκκληση σε όλους, ώστε η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Τόνισε την αβεβαιότητα για τον χειμερινό τουρισμό, και παραδέχθηκε ότι ενώ οι αρχικές προβλέψεις του ΚΟΤ, κατέληγαν σε μείωση 9-10%, τώρα μετά τη σημαντική πτώση στις αφίξεις του Αυγούστου, η μείωση θα είναι 12,5%.

“Η έξοδος της Ευρώπης από την ύφεση θα μας βοηθήσει αισθητά, αλλά ανεξάρτητα από την οικονομική ανάκαμψη του ευρωπαϊκού χώρου, η μείωση των τιμών και του κόστους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας καθίσταται αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Κύπρος το σκληρό ανταγωνισμό”, συμπλήρωσε ο κ. Ρολάνδης.

Στα πλαίσια της έκκλησης που έκανε για συγκράτηση των τιμών και των αιτημάτων τόσο από μέρους των ξενοδόχων όσο και από μέρους των εργαζομένων ο κ. Ρολάνδης είπε στα μέλη του ΣΤΕΚ, η ενίσχυση της αξίας και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας δεν είναι θέμα μόνο του δημόσιου τομέα ‘αλλά και δικό σας’. “Στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υπάρχουν περιθώρια είτε για αύξηση της παραγωγικότητας, είτε για τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους”, επισήμανε. Περιγράφοντας, εξάλλου, με αρκετή δόση απαισιοδοξίας, την οικονομική κατάσταση στις αγορές από τις οποίες προέρχεται ο τουρισμός στην Κύπρο, ο Νίκος Ρολάνδης σημείωσε ότι αυτή όχι μόνο δε βελτιώθηκε, όπως προβλεπόταν πως θα συνέβαινε το δεύτερο εξάμηνο του 2002, αλλά χειροτέρεψε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top