Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΡολάνδης: Η Κύπρος είναι ένας από τους ακριβότερους προορισμούς

Ρολάνδης: Η Κύπρος είναι ένας από τους ακριβότερους προορισμούς

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Νίκος Ρολάνδης σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), αφού τόνισε την αβεβαιότητα που υπάρχει […]

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Νίκος Ρολάνδης σε ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ<.>), αφού τόνισε την αβεβαιότητα<...> που υπάρχει για τον χειμερινό τουρισμό της χώρας, είπε χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος είναι ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς, με διαφορά μέχρι και 45% από άλλες χώρες.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο υπουργός έκανε έκκληση σε όλους, ώστε η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Τόνισε την αβεβαιότητα για τον χειμερινό τουρισμό, και παραδέχθηκε ότι ενώ οι αρχικές προβλέψεις του ΚΟΤ, κατέληγαν σε μείωση 9-10%, τώρα μετά τη σημαντική πτώση στις αφίξεις του Αυγούστου, η μείωση θα είναι 12,5%.

“Η έξοδος της Ευρώπης από την ύφεση θα μας βοηθήσει αισθητά, αλλά ανεξάρτητα από την οικονομική ανάκαμψη του ευρωπαϊκού χώρου, η μείωση των τιμών και του κόστους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας καθίσταται αδήριτη ανάγκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Κύπρος το σκληρό ανταγωνισμό”, συμπλήρωσε ο κ. Ρολάνδης.

Στα πλαίσια της έκκλησης που έκανε για συγκράτηση των τιμών και των αιτημάτων τόσο από μέρους των ξενοδόχων όσο και από μέρους των εργαζομένων ο κ. Ρολάνδης είπε στα μέλη του ΣΤΕΚ, η ενίσχυση της αξίας και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας δεν είναι θέμα μόνο του δημόσιου τομέα ‘αλλά και δικό σας’. “Στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υπάρχουν περιθώρια είτε για αύξηση της παραγωγικότητας, είτε για τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους”, επισήμανε. Περιγράφοντας, εξάλλου, με αρκετή δόση απαισιοδοξίας, την οικονομική κατάσταση στις αγορές από τις οποίες προέρχεται ο τουρισμός στην Κύπρο, ο Νίκος Ρολάνδης σημείωσε ότι αυτή όχι μόνο δε βελτιώθηκε, όπως προβλεπόταν πως θα συνέβαινε το δεύτερο εξάμηνο του 2002, αλλά χειροτέρεψε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024