Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Maris Hotels: Πολίτες, επιχειρήσεις, και οργανισμοί να γίνουν ανάδοχοι κοινόχρηστων εξωτερικών χώρων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Οκτώβριος 2002, 00:00

Τα ξενοδοχεία Maris<.> κάνουν μια πρόταση με στόχο την διατήρηση αλλά και την ανάδειξη διαφόρων χώρων, περιοχών,<...>

και ιδιαίτερα των πρασίνων περιοχών της χώρας μας. Όπως πιστεύει η διοίκηση των ξενοδοχείων παρά τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με την Πολιτεία, να δημιουργεί και να συντηρεί τους απαραίτητους για μια πόλη πνεύμονες πρασίνου, δυστυχώς αυτοί είτε είναι λίγοι σε αριθμό είτε, δεν μπορούν να συντηρηθούν επαρκώς.

Έτσι λοιπόν η πρόταση είναι: στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς τους οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα μπορούσαν να έλθουν αρωγοί μέσω ενός προγράμματος αναδοχής κοινόχρηστων εξωτερικών χώρων, να αναλάβουν δηλαδή ιδίοις εξόδοις και με την σύμφωνη γνώμη της πολιτείας (Δημοτικού Συμβουλίου), την φροντίδα δημόσιων χώρων και δη των πρασίνων. Μια πινακίδα καλαίσθητη, ομοιόμορφη για όλους τους ...νονούς, ανηρτημένη σε εμφανές σημείο θα αναφέρει τον ανάδοχο ενώ, παράλληλα θα αποτελεί μέσο ευαισθητοποίησης των πολιτών και γιατί όχι αντικείμενο άμιλλας και διαγωνισμών.

Ευχής έργο θα ήταν αν το παράδειγμα αυτό το ακολουθούσαν τα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι αθλητικοί σύλλογοι, ούτως ώστε να αποτελέσουν τα φυτώρια της ανάπτυξης και εξάπλωσης αυτής της ιδέας.

Το νομικό πλαίσιο αυτής της πρότασης - δράσης, είναι το εξής: Μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου προς το δήμο που ανήκει ο αντίστοιχος χώρος για αναδοχή, το δημοτικό συμβούλιο αποδέχεται την αίτηση. Κατόπιν γίνεται σύμβαση που θα διέπει αυτή την σχέση μεταξύ δήμου και ενδιαφερόμενου.

Με τη βεβαιότητα ότι είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον τόπο μας, η διοίκηση των ξενοδοχείων Maris πιστεύει πως η πρότασή αυτή θα βρει σύντομα ανταπόκριση από την Πολιτεία, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς και αντίστοιχα από τον χώρο των πολιτών, επιχειρήσεων και οργανισμών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top