Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕγκαινιάσθηκε το αεροδρόμιο της Καστοριάς

Εγκαινιάσθηκε το αεροδρόμιο της Καστοριάς

Οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής και Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, εγκαινίασαν χθες το νέο αεροδιάδρομο του κρατικού αερολιμένα Καστοριάς “Αριστοτέλης”. Το αεροδρόμιο της Καστοριάς από την ίδρυση του μέχρι […]

Οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής και Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, εγκαινίασαν χθες το νέο αεροδιάδρομο<...> του κρατικού αερολιμένα Καστοριά<.>ς “Αριστοτέλης”.

Το αεροδρόμιο της Καστοριάς από την ίδρυση του μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως αερολιμένας εσωτερικών πτήσεων. Ο διάδρομος πριν από την επέκτασή του μπορούσε να εξυπηρετήσει μόνο αεροσκάφη τύπου ATR 42-ATR 72. Με την ολοκλήρωση των έργων της επέκτασης του διαδρόμου το μήκος του ανήλθε στα 2.700 μέτρα με πλάτος 45 μέτρα και μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει μεγάλα αεροσκάφη τύπου Boeing 737-400, Air Bus 320 και άλλα.

Παράλληλα εκτελούνται έργα αποστράγγισης της περιοχής, εκτεταμένη παραλλαγή εθνικής οδού και νέα περίφραξη του αεροδρομίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15 εκ. ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής στην ομιλία του τόνισε ότι οι συνεχείς επενδύσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας είναι μέρος της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι επεμβάσεις που κάνει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών γίνονται με μακρόχρονο σχεδιασμό για την κάλυψη των αναγκών σε βάθος χρόνου. Το αεροδρόμιο Καστοριάς ‘Αριστοτέλης’ μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει για πρώτη φορά διεθνείς πτήσεις.

Όπως είπε ο κ. Βερελής στόχος είναι η Ελλάδα να διαθέτει περισσότερα από 30 διεθνή αεροδρόμια. Παράλληλα, είπε ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας ΙCAO, ύστερα από ελέγχους στα ελληνικά αεροδρόμια διαπίστωσε ότι η ασφάλεια πτήσεων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και για το λόγο αυτό η Ελλάδα θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να στείλουν ελεγκτές έτσι ώστε να αλλάξουν κατηγορία τα αεροδρόμια της χώρας. Να σημειωθεί ότι σήμερα βρίσκονται στην κατηγορία 2 σε σχέση με την ασφάλεια πτήσεων.

Ο κ. Πετσάλνικος είπε ότι με την κατασκευή του νέου αεροδιαδρόμου στοχεύουμε στην αύξηση της κίνησης εμπορικών αντιπροσώπων, κυρίως από τη Ρωσία. Σήμερα, την Καστοριά επισκέπτονται 5.000 Ρώσοι εμπορικοί αντιπρόσωποι. Στόχος είναι μέσω του αεροδρομίου ο αριθμός αυτός να τριπλασιαστεί.

Αναφερόμενος στην απουσία από τα εγκαίνια του νομάρχη Καστοριάς Γιώργου Καπαχτσή ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι προφανώς ο νομάρχης έχει μπερδέψει τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Θέλω να του πω ότι γίνονται νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και όχι βουλευτικές.

Να σημειωθεί ότι το 1996 λήφθηκε η απόφαση για την επέκταση του διαδρόμου το 1997 ανατέθηκε η μελέτη κατασκευής, η οποία ολοκληρώθηκε το 1998, και το 1999 ξεκίνησε η κατασκευή του έργου το οποίο ήταν αρχικά να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2002, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το έργο ολοκληρώθηκε τώρα.

Σήμερα το αεροδρόμιο Καστοριάς δέχεται τρεις πτήσεις την εβδομάδα από την Αθήνα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Στρατάκης, η γενική γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Σκραφνάκη, βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι των πολιτικών, εκκλησιαστικών και στρατιωτικών αρχών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024