Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Yποχρέωση εγκατάστασης συστήματος φωτισμού χαμηλού ύψους στα επιβατηγά πλοία

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Οκτώβριος 2002, 00:00

Ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ<.>, με έγγραφό του προς τις Εφοπλιστικές Ενώσεις και τους εξουσιοδοτημένους Νηογνώμονες, υπενθυμίζει ότι<...>

την υποχρέωση εγκατάστασης συστήματος φωτισμού χαμηλού ύψους στα επιβατηγά πλοία.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες συμμόρφωσης διαφέρουν ανάλογα με τους πλόες, την ημερομηνία κατασκευής και τον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών.

Σύμφωνα με το Άρθρο 9.2 της Απόφασης Α.752(18) του ΙΜΟ, σε όλα τα εγκατεστημένα συστήματα φωτισμού χαμηλού ύψους προβλέπεται να διενεργούνται δοκιμές της απόδοσης τους με κατάλληλη λήψη μετρήσεων τουλάχιστον ανά πέντε έτη. Το ΥΕΝ τονίζει ότι οι σχετικές μετρήσεις πρέπει να διενεργούνται από άτομα ή εταιρείες εφοδιασμένες με τον κατάλληλο προς τούτο εξοπλισμό. Έκθεση των αποτελεσμάτων μετρήσεων και βεβαίωση του εκτελέσαντος τις μετρήσεις για την ικανοποιητική απόδοση του συστήματος σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, πρέπει να διατίθενται επί του πλοίου και να επιδεικνύονται στους επιθεωρητές της Υπηρεσίας του ΥΕΝ ή των εξουσιοδοτημένων οργανισμών όταν ζητούνται κατά την διενέργεια των επιθεωρήσεων του πλοίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top