Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεματικά ΠάρκαΕυρεία σύσκεψη για τη δημιουργία του Πάρκου Αφροδίτης στην Πάφο

Ευρεία σύσκεψη για τη δημιουργία του Πάρκου Αφροδίτης στην Πάφο

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Νίκος Α. Ρολάνδης προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για το θέμα της προώθησης του Θεματικού Πάρκου Αφροδίτης στην Πάφο, στην οποία μετείχαν ο […]

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρο<.>υ κ. Νίκος Α. Ρολάνδης προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για το θέμα της προώθησης<...> του Θεματικού Πάρκου Αφροδίτης στην Πάφο, στην οποία μετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Σωτήρης Σωτηρίου καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Τμήματος Γεωργίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι “Προωθούμε την προκαταρκτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και έχουμε φθάσει στο τέλος του δρόμου. Το θέμα θα οδηγηθεί εκ νέου στο Υπουργικό για να πάρουμε εντολή για τα περαιτέρω. Το Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε να μελετηθεί το θέμα του χώρου και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν άποψη πάνω σ΄ αυτό. Υπάρχουν και ορισμένες νομοτυπικές πλευρές του θέματος τις οποίες έχουμε, επίσης, προωθήσει. Απομένει η περιβαλλοντική μελέτη, αλλά σ΄ αυτό το στάδιο κρίναμε σκόπιμο να πάμε πίσω στο Υπουργικό διότι έχουν συλλεγεί, πλέον, πολλά στοιχεία για την πραγμάτωση του έργου. Αφού γίνει και μια τελευταία συνεννόηση με τον επιχειρηματία που ενδιαφέρεται, διότι όπως έχω πει δεν πρόκειται για κρατικό έργο αλλά είναι έργο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε λοιπόν στο Υπουργικό. Όταν έχουμε την τελική έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενδεχομένως δε και κάποια προκαταρκτική έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, τότε θα προωθήσουμε όλα τα υπόλοιπα θέματα τα οποία είναι αρκετά και χρειάζονται χρόνο. Δεν έχω λόγο, προτού έχω την τελική έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, να αρχίσω να βλέπω λεπτομέρειες κυκλοφοριακών ή πολεοδομικών θεμάτων πέραν των προκαταρκτικών, χωρίς να γνωρίζω τελικά ότι αυτό το έργο μπορεί να προωθηθεί.

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού εγκρίνει αυτό το έργο. Το έχουμε πει και στο παρελθόν και θέλουμε να το προωθήσουμε.

Επίσης, πρέπει να πω ότι, με βάση την κείμενη νομοθεσία, στο τέλος θα πρέπει να ζητηθούν προσφορές γι΄ αυτό το έργο, δηλαδή για το χώρο που θα ενοικιασθεί. Θα ακολουθήσουμε λοιπόν το νόμο”.

Σ΄ ό,τι αφορά το συγκεκριμένο χώρο κατασκευής αυτού του έργου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι “οι υπηρεσίες έχουν μελετήσει τους διάφορους χώρους που είχαν υποδειχθεί. Βρέθηκε ο πιο κατάλληλος χώρος, τόσο χερσαίος όσο και θαλάσσιος, που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτού του έργου. Ως εκ τούτου θα απευθυνθούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο για να έχουμε τελικές θέσεις, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Θα έχουμε, επίσης, την άποψη όλων των παραγόντων της Πάφου την οποία έχουμε ζητήσει, διότι πρόκειται για έργο που θα γίνει στην περιοχή τους. Εάν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι θετική, όπως ήταν και η προκαταρκτική του απόφαση, θα κάνουμε κάποια προκαταρκτική προσέγγιση και με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και, εάν όλα βαίνουν θετικά, τότε θα ειδοποιήσουμε την ενδιαφερόμενη εταιρεία και θα μπούμε στις λεπτομέρειες, καθώς και στις λεπτομέρειες των προσφορών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024