Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΤρία χρόνια ενεργής δράσης από την Maris Green Team

Τρία χρόνια ενεργής δράσης από την Maris Green Team

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2000, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού η Maris Green Team, που αποτελείται από εθελοντές – εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Maris Hotels, έκανε την […]

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2000, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού η Maris<.> Green Team, που αποτελείται από<...> εθελοντές – εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Maris Hotels, έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της, θέλοντας να τονίσει την άρρηκτη σχέση μεταξύ τουρισμού και περιβάλλοντος.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Maris Green Team, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του Ομίλου των Maris Hotels, έχει συμμετάσχει ενεργά σε 21 σχετικές δράσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, καθαρισμοί ακτών, δενδροφυτεύσεις, αποψιλώσεις κ.α, υποστηρίζοντας και συμβάλλοντας στο έργο της Περιφέρειας Κρήτης, της Νομαρχίας Ηρακλείου, των δήμων του νομού Ηρακλείου, του Λιμεναρχείου, του ΕΟΤ, της Τουριστικής Αστυνομίας και άλλων φορέων του νομού.

Για να εορτάσει τα τρίτα γενέθλιά της αλλά και την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που είναι αφιερωμένη στον οικοτουρισμό, η Maris Green Team ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας στα Μάλια και στο πάρκινγκ της εθνικής οδού Ηρακλείου-Σητείας στο ύψος του Κοκκίνι Χάνι.

Η Maris Green Team κάλυψε απόσταση 2 χιλιομέτρων με μια ομάδα αποτελούμενη από 25 εθελοντές-εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του Ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δράση αυτή συμμετείχε για πρώτη φορά, μετά από πρόσκληση της Maris Green Team, και ομάδα εθελοντών 10 ατόμων από το προσωπικό των γραφείων της TUI Hellas Crete.

Ο Όμιλος των Maris Hotels και η Maris Green Team είναι μέλη του Οργανισμού “Ελλάδα Καθαρή – Clean Up Greece”, η οποία συμμετέχει στις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας “Clean Up the World”, υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και χορηγός του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, έχοντας κάθε ξενοδοχείο της αλυσίδας υιοθετήσει από μια φωλιά της χελώνας Καρέτα- Καρέτα στην Κρήτη.

Εκτός αυτού, το ξενοδοχείο Candia Maris και το Κέντρο Θαλασσοθεραπείας Thalasso, σε συνεργασία με τον Δήμο Γαζίου, υιοθέτησαν τις δύο νησίδες που βρίσκονται στον κόμβο Ξηροποτάμου και ανέλαβαν την φύτευση, την καθαριότητα και την συντήρησή τους, που γίνονται από τους κηπουρούς του ξενοδοχείου.

Η ιδέα της δημιουργίας ομάδων περιβαλλοντικών αναγκών όπως η Maris Green Team είχε ανταπόκριση και η διοίκηση του Ομίλου των Maris Hotels χαιρετίζει με χαρά και ικανοποίηση τη συγκρότηση ομάδων για την προστασία του περιβάλλοντος και από άλλες ξενοδοχειακές εταιρίες της Κρήτης.

Η δημιουργία της Maris Green Team αποτελεί μέρος της συνολικότερης προσπάθειας του Ομίλου για ενεργή συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος. Επισημαίνεται ότι το Candia Maris ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το τρίτο στη Μεσόγειο και στα 100 παγκοσμίως που έλαβε Πιστοποιητικό Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ISO 14001. Με την πιστοποίηση και των υπόλοιπων ξενοδοχείων τα Maris Hotels είναι η τρίτη αλυσίδα, μετά τα Forum Hotels και Intercontinental Hotels, που όλες οι μονάδες της έχουν πιστοποιηθεί κατά ISO 14001. Oι βασικοί άξονες του περιβαλλοντικού προγράμματος αφορούν στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων, τη διαχείριση ενέργειας και φυσικών πόρων και στη διαχείριση εκπομπών ρύπων.

Άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος αφορούν στην Εφαρμογή Οικολογικής Γεωργίας από το Νοέμβριο του 1995 στους κήπους των Maris Hotels, σε φιλικές προς το περιβάλλον αρχές αντιμετώπισης ζωικών εχθρών (μέσα μαζικής παγίδευσης εντόμων, επιτρεπόμενες από τη νομοθεσία δραστικές ουσίες), σε ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με ξενοδοχεία από χώρες Ευρώπης Ασίας, Αμερικής που εφαρμόζουν Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ISO 14001.

Πρόσφατα, επίσης, στα Candia Maris και Creta Maris, ολοκληρώθηκε ένα πρωτοποριακό έργο εξοικονόμησης ενέργειας. Στο Candia Maris το έργο αφορά στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, συστήματος ψύξης από θάλασσα και παραγωγής νερού από θαλασσινό νερό, ενώ στο Creta Maris στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού.

Το ηλιακό πεδίο του Candia Maris είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης για την παραγωγή θερμού νερού. Το έργο φιλοδοξεί να καταστεί πανευρωπαϊκό πρότυπο ξενοδοχειακής μονάδας που συνδυασμένα επιλύει τα τρία σημαντικότερα θέματα μηχανολογικών υποδομών που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών δηλαδή την παροχή νερού υψηλής ποιότητας, την παραγωγή θερμού νερού και την παροχή κλιματισμού με τον πλέον ολοκληρωμένο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο.

Tα Maris Hotels συμμετέχουν, ακόμα, στο θεσμό “Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης”, οι οποίες κυματίζουν στις παραλίες τους και απονέμονται για την ποιότητα και τον έλεγχο των νερών κολύμβησης, την οργάνωση της ακτής, την ασφάλεια των λουομένων, την πληροφόρηση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι μια, επιπλέον, επιβεβαίωση της περιβαλλοντικής πολιτικής των Maris Hotels αποτελούν οι Διακρίσεις “Environmental Hotel Award 2001 for the ecological contribution to a sustainable tourism” και “Green Planet Award” που απονεμήθηκαν από τον Hotelplan και τον Kuoni αντίστοιχα στα Maris Hotels, οι οποίες δίνονται στα ξενοδοχεία που ασκούν περιβαλλοντική πολιτική και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση νερού, ενέργειας, στο διαχωρισμό απορριμμάτων, στην προτίμηση προμήθειας προϊόντων από την τοπική αγορά, στην εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα περιβάλλοντος κ.λπ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024