Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΞενοδοχεία Maris: μεγάλη επένδυση σε τεχνολογίες φιλικές στο περιβάλλον

Ξενοδοχεία Maris: μεγάλη επένδυση σε τεχνολογίες φιλικές στο περιβάλλον

Ένα πρωτοποριακό έργο εξοικονόμησης ενέργειας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στα ξενοδοχεία Candia Maris και Creta Maris, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την σταθερή πολιτική βούληση του ομίλου Maris Hotels για την […]

Ένα πρωτοποριακό έργο εξοικονόμησης ενέργειας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στα ξενοδοχεία Candia Maris<.> και Creta Maris, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά<...> την σταθερή πολιτική βούληση του ομίλου Maris Hotels για την εφαρμογή της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας στις νέες και υφιστάμενες μονάδες για την προστασία του περιβάλλοντος, παράλληλα, με τη δημιουργία και λειτουργία υποδομών υψηλού επιπέδου.

Συγκεκριμένα, το Candia Maris επένδυσε σε έργο εξοικονόμησης ενέργειας με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, συστήματος ψύξης από θάλασσα και παραγωγή νερού από θαλασσινό νερό.

Το έργο συνοδεύτηκε από την κατασκευή ενός νέου μηχανοστασίου 300 m2 και πλήρη ανακατασκευή των κεντρικών μηχανοστασίων του συγκροτήματος. Στην ξενοδοχειακή μονάδα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εγκαταστάσεις:

  • Εγκατάσταση ηλιακού πεδίου συνολικής επιφάνειας 2400 m2 από επιλεκτικούς άθραυστους συλλέκτες υψηλής απόδοσης και ισχύος 1,6 ΜW.
  • Εγκατάσταση αφαλάτωσης θάλασσας τρίτης γενιάς δυναμικότητας 120 m3/ημέρα με ειδικό εναλλάκτη πίεσης που διασφαλίζει την παραγωγή νερού με την χρήση 70 % λιγότερης ενέργειας σε σχέση με τις συμβατικές μονάδες.
  • Εγκατάσταση εναλλακτών θερμότητας τιτανίου και συστήματος αναρρόφησης νερού από την θάλασσα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποβολή θερμότητας των κεντρικών ψυκτικών συγκροτημάτων.

Στο νέο συγκρότημα του Creta Maris ολοκληρώθηκε ένα ακόμη πρωτοποριακό έργο εξοικονόμησης ενέργειας με την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού. Η νέα εγκατάσταση τροφοδοτεί με θερμό νερό το νέο συγκρότημα και το σύνολο των bungalows του υφιστάμενου συγκροτήματος, ενώ η νέα μονάδα αφαλάτωσης τροφοδοτεί όλο το νέο συγκρότημα, το θερμό νερό των bungalows του υφιστάμενου συγκροτήματος αλλά και το σύνολο της κατανάλωσης της κουζίνας του υφιστάμενου συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εγκαταστάσεις:

  • Εγκατάσταση ηλιακού πεδίου συνολικής επιφάνειας 1.100 m2 από 390 επιλεκτικούς άθραυστους συλλέκτες υψηλής απόδοσης και ισχύος 1,3 ΜW
  • Εγκατάσταση θερμικών αποθηκών γλυκού νερού συνολικής χωρητικότητας 40 m3
  • Εγκατάσταση αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού τελευταίας γενιάς δυναμικότητας 200 m3/ημέρα

Και στα δυο συγκροτήματα το παραγόμενο νερό από την αφαλάτωση μετά την εξισορρόπησή του διαθέτει ιδανικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το νερό αυτό τροφοδοτεί όλο το σύστημα παραγωγής θερμού νερού καθώς και όλες τις συσκευές κουζίνας, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των αφεψημάτων και ποτών καθώς και την απόλυτη καθαρότητα και διαύγεια σε ποτήρια και πιάτα με παράλληλη σημαντική μείωση χρήσης απορρυπαντικών.

Το ηλιακό πεδίο του Candia Maris είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη για την παραγωγή θερμού νερού και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον μήνα Αύγουστο, που το ξενοδοχείο ήταν υπερπλήρες, τόσο το ξενοδοχειακό συγκρότημα όσο και το κέντρο θαλασσοθεραπείας κάλυψαν πλήρως τις απαιτήσεις τους σε θερμό νερό αλλά και σε θερμό θαλασσινό νερό με μηδενική κατανάλωση καυσίμου. Το έργο στο Candia Maris ολοκληρώθηκε με τη χρήση θαλασσινού νερού ως μέσο ψύξης των κεντρικών ψυκτικών συγκροτημάτων, που θα εξοικονομήσουν το 30% της κατανάλωσης ρεύματος για κλιματισμό, του οποίου η ποιότητα θα αναβαθμιστεί σε όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει η παραμικρή αισθητική ή άλλη όχληση στους λουόμενους η αναρρόφηση της θάλασσας και η επιστροφή της έγινε χωρίς υποθαλάσσιους αγωγούς αλλά με πρωτοποριακή τεχνική κάτω από την παραλία.

Όλες οι εγκαταστάσεις και στα δυο ξενοδοχεία ελέγχονται από ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο διαθέτει γραφική απεικόνιση και χειρισμό από ηλεκτρονικό υπολογιστή, παρέχοντας την δυνατότητα εκκίνησης ή διακοπής λειτουργίας οποιουδήποτε συστήματος, διάγνωσης και ειδοποίησης τυχόν βλαβών καθώς και δυνατότητα συστηματικής παρακολούθησης όλων των λειτουργικών παραμέτρων του μηχανολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων στατιστικών μεγεθών όπως η παραγόμενη ενέργεια από το ηλιακό πεδίο, παραγωγή νερού, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, διακύμανση θερμοκρασιών κ.α.

Το έργο στο Candia Maris φιλοδοξεί να καταστεί πανευρωπαϊκό πρότυπο ξενοδοχειακής μονάδας που συνδυασμένα επιλύει τα τρία σημαντικότερα θέματα μηχανολογικών υποδομών που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών δηλαδή την παροχή νερού υψηλής ποιότητας, την παραγωγή θερμού νερού και την παροχή κλιματισμού με τον πλέον ολοκληρωμένο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024