Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΠρος αξιοποίηση το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα και η λίμνη Βεγορίτιδα

Προς αξιοποίηση το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα και η λίμνη Βεγορίτιδα

Με στόχο την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου του Βόρας (Kαϊμάκτσαλαν), και της περιοχής της λίμνης Βεγορίτιδας, στο νομό Πέλλας, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις […]

Με στόχο την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου του Βόρας (Kαϊμάκτσαλαν), και της περιοχής της λίμνης Βεγορίτιδας, στο<...> νομό Πέλλας, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου και στην Έδεσσα στις 22 παρουσίαση των παραπάνω περιοχών σε μελλοντικούς επενδυτές.

Επίσης, στις αρχές του 2003 η ΚΕΔ θα δημοσιεύσει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου και της περιοχής της λίμνης. Στόχος της ΚΕΔ είναι η αναβάθμιση και επέκταση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου, η βελτίωση της υπάρχουσας και η δημιουργία νέων υποδομών (π.χ. καταλυμάτων) στο όρος Καϊμακτσαλάν, καθώς επίσης και η ανάπτυξη οικοτουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας.

Απώτερος σκοπός είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου στον νομό, καθώς επίσης και η προσέλκυση επισκεπτών, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με αιχμή του δόρατος το χιονοδρομικό κέντρο (το οποίο, αν και δεν αξιοποιείται σήμερα στο έπακρον, προσελκύει ήδη πολλούς επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό).

Το προτεινόμενο από πλευράς ΚΕΔ επιχειρηματικό σχέδιο, για την ανάπτυξη της Καϊμακτσαλάν και της λίμνης Βεγορίτιδας, προβλέπει τις εξής ενέργειες:

-Δημιουργία νέου φορέα (κοινής εταιρίας- Joint Venture ΚΕΔ – Επενδυτή) τη διοίκηση και την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας θα έχει ο επενδυτής

-Η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα γίνει από τον Επενδυτή καθώς επίσης και μέσω Αναπτυξιακών Νόμων.

-Η ΚΕΔ ενδιαφέρεται να διατηρήσει μια σχετικά μικρή μετοχική σχέση, έτσι ώστε να παρεμβαίνει για στήριξη του όλου εγχειρήματος, διευκολύνοντας τις διαδικασίες που θα απαιτήσουν ενέργειες από φορείς του δημοσίου, κτλ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024