Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΟΤ: Έντονη προβολή του τουριστικού προϊόντος μας σε διεθνές επίπεδο

ΕΟΤ: Έντονη προβολή του τουριστικού προϊόντος μας σε διεθνές επίπεδο

Τον προσεχή μήνα, ο ΕΟΤ έχει σχεδιάσει την προβολή του τουριστικού προϊόντος μας σε διεθνές επίπεδο ξεκινώντας με την έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης και τελειώνοντας με την έκθεση International Luxury […]

Τον προσεχή μήνα, ο ΕΟΤ<.> έχει σχεδιάσει την προβολή του τουριστικού προϊόντος μας σε διεθνές επίπεδο ξεκινώντας με την έκθεση<...> Philoxenia<.> της Θεσσαλονίκης και τελειώνοντας με την έκθεση International Luxury Travel Market, ILTM<.> στις Κάνες της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, στις 6 και 7 Νοεμβρίου γίνεται παρουσίαση της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στις 11 Νοεμβρίου ακολουθεί και η διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, World Travel Market. Σημαντική αναμένεται να είναι και η παρουσίαση της χώρας μας στην έκθεση της Σαγκάης στις 14 – 16 Νοεμβρίου, όπως επίσης και η παρουσίαση του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού στις 31 Νοεμβρίου στην Κοπεγχάγη. Τέλος, η Ελλάδα θα στοχεύσει στα ταξίδια πολυτελείας παίρνοντας μέρος στην έκθεση International Luxury Travel Market από τις 10-12 Δεκεμβρίου στις Κάνες της Γαλλίας.

Ο κ. Πατελλής μαζί με τον γενικό διευθυντής της Helexpo<.> κ. Γερούκη δήλωσαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων στο μέλλον θα είναι πιο στενή. Ο ΕΟΤ θα θέσει στην διάθεση της Helexpo τις ΔΙ.Τ.ΕΞ με στόχο να βοηθηθεί το έργο της, και η Helexpo θα συνεργάζεται με τον ΕΟΤ σε όλες τις δραστηριότητες της.

Στην φετινή Philoxenia με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τρεις παράλληλες εκδηλώσεις (ημερίδες) επί θεμάτων τουριστικής πολιτικής που διοργανώνει ο ΕΟΤ. Η πρώτη αφορά την παρουσίαση των Μελετών Τουριστικής Ανάπτυξης, που εκτελούνται για λογαριασμό του ΕΟΤ στο πλαίσιο του Γ’ΚΠΣ, η δεύτερη έχει θέμα Τουρισμός και Αθλητισμός και η τρίτη εκδήλωση αφορά ένα Φόρουμ Εμπειρογνομώνων του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού. Όπως δήλωσε ο κ. Πατέλλης κάθε χρόνο η έκθεση Philoxenia θα είναι αφιερωμένη σε μια διαφορετική μορφή τουρισμού, με στόχο την προώθηση των μορφών αυτών που είναι έτοιμη η χώρα μας να παρέχει.

Αυτή την περίοδο Ο ΕΟΤ παρατηρεί από κοντά την εξέλιξη της χειμερινής τουριστικής κίνησης στηρίζοντας, όπως υπογράμμισε ο κ. Πατέλλης, τις προσπάθειες της Κρήτης για χειμερινό τουρισμό, αλλά και κάθε άλλη περιοχή που αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΕΟΤ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ασιατικές χώρες, οι κάτοικοι των οποίων προτιμούν αυτή την περίοδο για τις διακοπές τους. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στις 4 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το λεύκωμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στα Κινεζικά (για πρώτη φορά).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024