Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ν.Δ.: Παντελής έλλειψη κυβερνητικού προσανατολισμού για τον κλάδο του Αγροτουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Νοέμβριος 2002, 00:00

Το ζήτημα της παντελούς έλλειψης κυβερνητικού προσανατολισμού για τον κλάδο του Αγροτουρισμού θέτουν<...>

με Ερώτησή τους στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος και οι Βουλευτές Γ. Σαλαγκούδης, Ευ. Μπασιάκος, Π. Φουντουκίδου, Μ. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Αλ. Κοντός, Αν. Αγγελής, Στ. Καλογιάννης, Θ. Λεονταρίδης, Στ. Παπαδόπουλος, Ιορ. Τζαμτζής, Κ. Τσιπλάκης, και Η. Φωτιάδης. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Γεωργίας με κοινή απόφαση τους (ΚΥΑ), καθόρισαν τις προδιαγραφές των Αγροτουριστικών καταλυμάτων, προκειμένου να ενταχθούν στα Κοινοτικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες αγρότες!

Συνεχίζοντας επισημαίνουν ότι, με τα μέτρα που εξήγγειλε πανηγυρικά ο Πρωθυπουργός για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της Υπαίθρου, μέσω του Αγροτουρισμού, περιθωριοποιείται ο Έλληνας αγρότης, ο οποίος, σύμφωνα με την πιο πάνω ΚΥΑ, καλείται να γίνει επιχειρηματίας πολυτελών ξενοδοχείων και Μοτέλ 5,4 και 3 αστέρων!!

Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζουν οι Βουλευτές, στρεβλώνεται η μορφή της συγκεκριμένης τουριστικής δραστηριότητας, συρρικνώνεται το αγροτικό εισόδημα, ζημιώνεται το φυσικό περιβάλλον και δεν επιτυγχάνεται η αειφόρος ανάπτυξη. Αυτό το μοντέλο, τονίζουν χαρακτηριστικά, δεν παρέχει πρόσβαση και κίνητρα στον αγρότη - αποδέκτη για να ασχοληθεί με τον Αγροτουρισμό και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Τέλος, οι Βουλευτές ερωτούν τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Γεωργίας αν γνωρίζει η κυβέρνηση τα χαρακτηριστικά της μορφής του Αγροτουρισμού, ποιο είναι το μοντέλο ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών μέσω αυτής της δραστηριότητας, πως επιτυγχάνεται η πρόσβαση του Έλληνα αγρότη, ποια είναι τα κίνητρα που του παρέχονται για δημιουργία καταλυμάτων και συναφών δραστηριοτήτων, καθώς και ποιες επιλέξιμες δράσεις για τον Αγροτουρισμό έχει κατηγοριοποιήσει το Υπουργείο Γεωργίας και με ποιο τρόπο ενημερώνει γι’ αυτές τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top