Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια Ιονίων Νησιών

Επίσημη παρουσίαση της νεοσύστατης Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Θοδωρής Κουμέλης - 01 November 2002, 00:00

Κατά τη διάρκεια της 18ης έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια<...>

Ιονίων Νήσων παρουσίασε τη νεοσύστατη Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ ΑΕ), στην οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια, Δήμοι, Νομαρχίες, οι ΤΕΔΚ και οι Ενώσεις Ξενοδόχων της περιοχής. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 25 εκατ. δρχ.

Επίσης, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Αναστασία Κανελλοπούλου ανακοίνωσε την καθιέρωση αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των Ιονίων Νήσων. Η έναρξη των πτήσεων θα γίνει το Φεβρουάριο του 2003, καθώς το Υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε την ένταξη της αεροπορικής γραμμής στο σχετικό πρόγραμμα επιδότησης άγονων αεροπορικών γραμμών. Εκτός από τη μεταξύ τους σύνδεση, το πρόγραμμα επιδότησης θα καλύπτει και την αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με τη Σητεία της Κρήτης και της Κέρκυρας με τη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των στόχων της ΕΤΙΝ είναι η υλοποίηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής, η ανάδειξη των νησιών του Ιονίου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη διαπεριφερειακών συνεργασιών, η αξιοποίηση κοινοτικών, εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων, η πιστοποίηση της ποιότητας των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών κ.α.

Η κα Κανελλοπούλου ανέπτυξε τα έργα που γίνονται αυτή την περίοδο σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Μεταξύ άλλων είπε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κέρκυρα για την εξυπηρέτηση των παραολυμπιακών αθλημάτων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας στην Ιθάκη, όπου το πρωταγωνιστικό πρόσωπο θα είναι ο μυθικός ήρωας Οδυσσέας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ιωάννης Πατέλλης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στα Ιόνια νησιά. Πάντως, όπως είπε η κ.Κανελλοπούλου, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στην Κέρκυρα. Επίσης, ανακοινώθηκε από τον κ. Πατέλλη ότι σύντομα θα ιδρυθεί Convention Bureau στη Ζάκυνθο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top