Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα Δημοκρατία: Μακροχρόνια η έλλειψη πολιτικής για τον τουρισμό

Νέα Δημοκρατία: Μακροχρόνια η έλλειψη πολιτικής για τον τουρισμό

Η σημερινή παρατεταμένη κρίση στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έλλειψης συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής για τον τουρισμό.

“Η σημερινή παρατεταμένη κρίση στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έλλειψης συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής<...> για τον τουρισμό. Η κυβέρνηση ήταν παντελώς ανέτοιμη για να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της φετινής χρονιάς όπως διαμορφώθηκαν μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Είναι η μόνο παγκοσμίως που δεν έλαβε κανένα απολύτως μέτρο”, τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Λιάσκος, και ο συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργος Σαλαγκούδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες, μετά την επίσκεψή τους, στα περίπτερα της 18ης έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2002.

Οι κ.κ. Σαλαγκούδης και Λιάσκος αμφισβήτησαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας περί αύξησης του τουριστικού συναλλάγματος, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τον τρόπο που έγινε η επεξεργασία των στατικών στοιχείων.

Οι συνέπειες της κυβερνητικής στάσης, σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ως συνέπεια:

  • τη συνεχή πτώση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος,
  • την απουσία οργάνωσης και ανάδειξης των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού,
  • τη μείωση του χρόνου τουριστικής εκμετάλλευσης
  • την αδυναμία διείσδυσης του προϊόντος σε νέες αγορές και τη διαρκή πτώση του στις ήδη υπάρχουσες.

Αναφερόμενοι στην Εκθεση Philoxenia έκαναν λόγο για υποβάθμισή της, ενώ ο παριστάμενος νεοεκλεγείς Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τη χαρακτήρισε ‘απρόσωπη και τυφλή’. Είπε επίσης ότι μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, πρώτη του προτεραιότητα θα είναι η τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού Θεσσαλονίκης. Τα στελέχη της ΝΔ σχολίασαν δυσμενώς και το γεγονός ότι κατά την προηγηθείσα επίσκεψή τους στο κτίριο διοίκησης της Helexpo, δεν υπήρξε επίσημη υποδοχή και ενημέρωση εκ μέρους της διοίκησης.

Σχετικά με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, οι προτάσεις της ΝΔ μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: χάραξη ενιαίας πολιτικής σε μακροχρόνια βάση και με τη συνεργασία των φορέων, οργανωμένο επικοινωνιακό σχεδιασμό (προβολή) που θα συνδέεται με την αποτελεσματικότητα, βελτίωση και επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των γενικών και των ειδικών υποδομών, δημιουργία Αναπτυξιακού Νόμου που θα προσελκύσει επενδύσεις με παράλληλη άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και σταθερό φορολογικό σύστημα, αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, εκπόνηση σχεδίου τουριστικής αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ανάληψη πρωτοβουλιών για να υπάρξουν ενιαία μέτρα τόνωσης του ευρωπαϊκού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024