Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το Λεύκωμα του ΕΟΤ στα κινέζικα

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Νοέμβριος 2002, 00:00

Την έκδοση του Λευκώματος του ΕΟΤ "Ταξίδι μέσα στο χρόνο-Η Ελλάδα μέσα από έργα περιηγητών και εικόνες από την σύγχρονη Ελλάδα" στη κινεζική γλώσσα, παρουσίασε εχθές ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ι. Πατέλλης

Την έκδοση του Λευκώματος του ΕΟΤ “Ταξίδι μέσα στο χρόνο-Η Ελλάδα μέσα από έργα περιηγητών και εικόνες από την σύγχρονη Ελλάδα” στη<...>

κινεζική γλώσσα,  παρουσίασε εχθές ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ι. Πατέλλης σε ειδική εκδήλωση, που  πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή  του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Tang Zhenqi, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, στην Αθήνα.
Η έκδοση αυτή του ΕΟΤ, που βασίζεται στην δημιουργική αντιπαράθεση καινούργιου και παλαιού με σπάνιες γκραβούρες που απεικονίζουν την Ελλάδα του 17ου και 18ου αιώνα , μαζί με σύγχρονο φωτογραφικό υλικό, που παρουσιάζει σε μεγάλο ποσοστό τα ίδια ακριβώς τοπία, πιστοποιούν τη διάσωση και διατήρηση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κυκλοφορεί ήδη σε οκτώ γλώσσες και έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ι. Πατέλλης στην ομιλία του επεσήμανε ότι η έκδοση του λευκώματος στην κινεζική γλώσσα έγινε στο πλαίσιο του “ανοίγματος” του ελληνικού τουρισμού στην αγορά της χώρας αυτής, από την οποία προσδοκούμε σημαντικά οφέλη.

Η επιλογή του λευκώματος που είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων που σκοπεύει να εκδώσει ο ΕΟΤ, στην κινεζική γλώσσα, αποτελεί ένα δείγμα της αναγνώρισης του κινεζικού πολιτισμού και της κινεζικής κουλτούρας, σημείωσε ο κ. Πατέλλης.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Κίνας κ. Tang Zhenqi αναφέρθηκε στις  μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών τουριστικών σχέσεων και αναφέρθηκε στο επίσημο χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως “χώρα τουριστικού προορισμού”. Σημείωσε, ότι περισσότεροι από 12 εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν σήμερα στο εξωτερικό από τους οποίους 1 εκατομμύριο κατευθύνονται προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς και σε “εγκεκριμένες χώρες” και ότι οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί .

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν για τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο των δύο χωρών, και τη σύγκριση των δύο χωρών στο φιλοσοφικό πεδίο η καθηγήτρια κ. Κ. Βερνιέ-Τσιγάρα και ο δημοσιογράφος-ιστορικός κ. Βάσος Μαθιόπουλος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top