Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Λεύκωμα του ΕΟΤ στα κινέζικα

Το Λεύκωμα του ΕΟΤ στα κινέζικα

Την έκδοση του Λευκώματος του ΕΟΤ “Ταξίδι μέσα στο χρόνο-Η Ελλάδα μέσα από έργα περιηγητών και εικόνες από την σύγχρονη Ελλάδα” στη κινεζική γλώσσα, παρουσίασε εχθές ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ι. Πατέλλης

Την έκδοση του Λευκώματος του ΕΟΤ “Ταξίδι μέσα στο χρόνο-Η Ελλάδα μέσα από έργα περιηγητών και εικόνες από την σύγχρονη Ελλάδα” στη<...> κινεζική γλώσσα, παρουσίασε εχθές ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ι. Πατέλλης σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Tang Zhenqi, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, στην Αθήνα.
Η έκδοση αυτή του ΕΟΤ, που βασίζεται στην δημιουργική αντιπαράθεση καινούργιου και παλαιού με σπάνιες γκραβούρες που απεικονίζουν την Ελλάδα του 17ου και 18ου αιώνα , μαζί με σύγχρονο φωτογραφικό υλικό, που παρουσιάζει σε μεγάλο ποσοστό τα ίδια ακριβώς τοπία, πιστοποιούν τη διάσωση και διατήρηση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κυκλοφορεί ήδη σε οκτώ γλώσσες και έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ι. Πατέλλης στην ομιλία του επεσήμανε ότι η έκδοση του λευκώματος στην κινεζική γλώσσα έγινε στο πλαίσιο του “ανοίγματος” του ελληνικού τουρισμού στην αγορά της χώρας αυτής, από την οποία προσδοκούμε σημαντικά οφέλη.

Η επιλογή του λευκώματος που είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων που σκοπεύει να εκδώσει ο ΕΟΤ, στην κινεζική γλώσσα, αποτελεί ένα δείγμα της αναγνώρισης του κινεζικού πολιτισμού και της κινεζικής κουλτούρας, σημείωσε ο κ. Πατέλλης.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Κίνας κ. Tang Zhenqi αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών τουριστικών σχέσεων και αναφέρθηκε στο επίσημο χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως “χώρα τουριστικού προορισμού”. Σημείωσε, ότι περισσότεροι από 12 εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν σήμερα στο εξωτερικό από τους οποίους 1 εκατομμύριο κατευθύνονται προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς και σε “εγκεκριμένες χώρες” και ότι οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί .

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν για τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο των δύο χωρών, και τη σύγκριση των δύο χωρών στο φιλοσοφικό πεδίο η καθηγήτρια κ. Κ. Βερνιέ-Τσιγάρα και ο δημοσιογράφος-ιστορικός κ. Βάσος Μαθιόπουλος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024