Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ρολάνδης: Μείωση κατά 12% του τουρισμού της Κύπρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Νοέμβριος 2002, 00:00

Αντί 10% που είχε υπολογιστεί στις αρχές του έτους η μείωση των αφίξεων στην Κύπρο το ποσοστό θα φθάσει<...>

στο 12%, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, που έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τα ποσοστά μείωσης για τον Σεπτέμβριο και για ολόκληρη τη φετινή περίοδο,.

Ο υπουργός μιλούσε σε συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά την οποία παρουσίασε τον προϋπολογισμό του υπουργείου του.

Ο κ. Ρολάνδης ανέφερε κατά την διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι ο τουρισμός αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα όχι τόσο εξαιτίας των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και των όσων επακολούθησαν, αλλά κυρίως λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, και εξαιτίας του συγκριτικά ακριβότερου τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

“Σημαντική υπήρξε η αύξηση κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια”, είπε ο Υπουργός, “τόσο ως προς τις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο όσο και ως προς τα συνολικά έσοδα στον τουριστικό τομέα.” Ο κ. Ρολάνδης, επίσης, ανέφερε ότι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για τον τουρισμό ανέρχεται στις 300.000 λίρες, αλλά, πέραν αυτού, υπάρχει ο προϋπολογισμός 41.850.000 λιρών για τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, συν 4.910.000 λίρες ως έκτακτα μέτρα στήριξης.

Παράλληλα, ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι, εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η Ε.Ε. και ο έφορος Κρατικών Ενισχύσεων, η κυβέρνηση προσπαθεί με άλλους τρόπους να ενισχύσει τους ξενοδόχους και άλλους επαγγελματίες στον τουριστικό τομέα. Στα πλαίσια αυτά θεσπίζεται κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο η κατάργηση των τελών προσγείωσης αεροπλάνων και του επιβατικού τέλους και εξετάζεται από την κυβέρνηση η επέκταση του μέτρου αυτού, ώστε να ισχύσει μέχρι και τον προσεχή Μάιο.

Ταυτόχρονα, θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η αναστολή της καταβολής εισφοράς 3% υπέρ του ΚΟΤ, κάτι που θα στοιχίσει στο Δημόσιο Ταμείο γύρω στα 6 - 7 εκατ. λίρες. ¶λλα 16 - 17 περίπου εκατ. λίρες θα στοιχίσει η επέκταση της κατάργησης των τελών στα αεροδρόμια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top