Τελευταία νέα

Ατύχημα της Luxair με 20 νεκρούς

Αεροπλάνο τύπου Fokker 50 της αεροπορικής εταιρίας Luxair συνετρίβει χθες κοντά στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 20 από τους 22 επιβαίνοντες. Τα αίτια της […]

Αεροπλάνο τύπου Fokker 50 της αεροπορικής εταιρίας Luxair συνετρίβει χθες κοντά στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου, με αποτέλεσμα<...> να χάσουν την ζωή τους 20 από τους 22 επιβαίνοντες.

Τα αίτια της συντριβής είναι ακόμα άγνωστα, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας και οι άλλοι δύο επιζήσαντες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία του Λουξεμβούργου. Το δικινητήριο Fokker 50 μετέφερε 19 επιβάτες και τριμελές πλήρωμα και εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από το αεροδρόμιο Τέμπελχοφ του Βερολίνου, και συνετρίβει λίγο πριν από την προσγείωσή του.

“Ήμασταν σε επαφή με το αεροπλάνο όταν ξαφνικά η επαφή χάθηκε”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Πολ Γκρέϊς, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας, και πρόσθεσε ότι στον πύργο ελέγχου δεν ελήφθη σήμα κινδύνου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο είναι η πρώτη φορά στην 40-χρονη ιστορία της Luxair που πέφτει αεροπλάνο της. Το συγκεκριμένο είχε αρχίσει δρομολόγια το 1991 και μόλις χθες είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο.

Ο Γκρέϊς ανέφερε πως η εταιρία ακινητοποίησε τα τρία άλλα Fokker που έχει στο στόλο της, ο οποίος αριθμεί 17 αεροσκάφη, προκειμένου να περάσουν από τεχνικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 15 από τα θύματα ήταν γερμανικοί υπήκοοι. Οι αρχές του Λουξεμβούργου αρνήθηκαν προς το παρόν να κάνουν σχόλια για τα αίτια του δυστυχήματος, μετά το οποίο το αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου έκλεισε για δύο ώρες.

Το 13% της Luxair ανήκει στην γερμανική Lufthansa και το 36,5% στην κυβέρνηση του Λουξεμβούργου. Το υπόλοιπο ανήκει σε ιδιωτικές εταιρείες και στην Luxair Group.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024